Kdo dluží, nehraje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kdo dluží, nehraje!

Do herny se nedostane každý.
Do herny se nedostane každý. (Foto Aha! – Mária Rušinová)

Narvat peníze do hracích automatů nebo rulety namísto řádného splácení dluhů? Tak to už v příštím roce nebude tak jednoduché. Herny totiž dlužníky do svých útrob nepustí.

V průběhu příštího roku by se totiž měl spustit registr, od něhož si ministerstvo financí slibuje větší ochranu lidí od hazardu. A také zlepšení platební morálky dlužníků.
Do centrálního rejstříku se však nedostanou jen lidé v insolvenci. Přístup do heren bude zapovězen také příjemcům sociálních dávek i gamblerům se soudním zákazem hrát. Dobrovolně do registru se pak budou moci přihlásit také samotní na hazardu závislí.
Zakázku za 61 milionů korun na správu databáze – do které uvidí i provozovatelé heren a přístup tak vyloučeným hráčům zamítnou – ministerstvo podepsalo s firmou CCA Group.


Lepšíme se
Platební morálka zadlužených Čechů se v loňském roce zvýšila. Podle údajů firmy EOS KSI se průměrná částka, kterou dlužníci poukazují na úhradu svých dluhů, zvýšila meziročně o 13 procent na 2200 Kč.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.