Výzkum amerických vědců dokázal, že... Mužské bříško je pro ženy atraktivnější než svaly! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Výzkum amerických vědců dokázal, že... Mužské bříško je pro ženy atraktivnější než svaly!

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Istock Photo)

Pekáč buchet? Tak ten klidně strčte do trouby a pochutnejte si. Železné svaly už prý nejsou vrcholem mužského sex-appealu, nejvíc boduje »taťkovské tělo« s malým pupkem.

Lehoučkou nadváhu oproti vyrýsovaným svalům preferuje 63 procent Američanek, pro 78 procent je pak menší pandírko znakem, že je dotyčný spokojený sám se sebou a patrně se díky tomu umí postarat o rodinu. Vyplývá to z výzkumu, který si objednal řetězec amerických posiloven Planet Fitness. Možná to nebyl výsledek podle jejich představ, z obchodního hlediska se jim přece hodí nahánět lidi na tělocvik co možná nejvíc, a tedy prezentovat svalnatý ideál. Firma však výsledky průzkumu hrdě prezentuje: spíš než vystresované sportovce prý preferuje spokojené, pohodové zákazníky.

„Taková figura se pojí s přitažlivými osobními rysy – smyslem pro humor, praktičností a zdravou rovnováhou mezi prací a osobním životem,“ uvádí Mary Lambkinová z Planet Fitness. „Navíc je taťkovské tělo skutečné: není výsledkem dlouhých hodin v posilovně, šíleně přísné diety či steroidů.“

Lepší obranyschopnost

Lehká nadváha – zhruba do deseti kilo – je v některých ohledech i výhodou, potvrzují vědci. Včetně přitažlivosti v ženských očích. Víc tukuznamená nižší hladinu testosteronu v těle. Ten se hodí pro boj a lov, naopak ale škodí imunitnímu systému čili šanci na delší dožití, uvádí Richard Bribiescas, profesor evoluční biologie na Yaleově univerzitě. I to ženský mozek podvědomě hodnotí. A možná také preferuje nějaké tukové zásoby podle hesla: „Až budou tlustý hubený, hubený budou studený.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.