Nepouštějte děti do solária! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nepouštějte děti do solária!

PRAHA – Omezte mládeži přístup do solárka! To se stále častěji ozývá z úst odborníků. Opalování na umělém sluníčku totiž může způsobit rakovinu kůže. Odborníci už dlouho upozorňují: solárko není pro děti prospěšné!


Mezi českými lékaři, kteří věkové omezení vstupu do solárka podporují, je i uznávaná kožní lékařka Jana Hercogová. „Ještě nedávno se říkalo, že solária jsou bezpečná. Nyní však víme, že UVA záření, které solária především produkují, je zodpovědné za vznik kožních nádorů a stárnutí kůže. Rozhodnutí povolit vstup až od osmnácti let by bylo zcela jistě velmi prospěšné,“ vysvětluje svůj postoj, který s ní sdílí řada dalších českých dermatologů.

Zákaz návštěvy solária už platí pro mládež do 18 let v Evropě například ve Španělsku a Francii. A v současné době se jím zabývají i němečtí zákonodárci. Tam totiž ročně onemocní rakovinou kůže na 120 tisíc lidí! A skoro tři tisíce jich zemřou.


Autor: (ex)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.