Případ bestiální vraždy dvou turistek v Maroku: Poprava ve stylu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Případ bestiální vraždy dvou turistek v Maroku: Poprava ve stylu...

Dvěma turistkám v Maroku uřezali hlavy z pomsty? Internetem koluje video popravy
Dvěma turistkám v Maroku uřezali hlavy z pomsty? Internetem koluje video popravy (Profimedia)

Otřesný mord skandinávských batůžkářek v marockých horách už má motiv i zatčené. Policie podezírá z dvojnásobné vraždy čtveřici Maročanů, kteří byli identifikováni a kteří slíbili věrnost teroristické organizaci Islámský stát (IS).

Dánka Louisa Vestager Jespersen (†24) a Norka Maren Ueland (†28) se vypravily na horu Túbkál (4167 m) v pohoří Velký Atlas a postavily si stan poblíž obce Imlíl, která slouží jako výchozí bod k výstupu.


Jejich těla – jedno zcela bez hlavy – pak našel v pondělí francouzský pár. Žena popsala norskému listu VG, že by chtěla na pohled, který se jim na stan dívek naskytl, ihned zapomenout. Taková to byla hrůza! Francouzi odmítli sdělit svá jména ze strachu, že by museli podávat další svědectví. „Byl to hrozný šok,“ řekla o prvním pohledu na otevřený stan dívek Francouzka.



Video a kamery

Vraždy silně připomínají popravy nechvalně známého teroristy Mohammeda Emwaziho (†27) alias Džihádisty Johna, který ve jménu IS popravoval (často nožem) zahraniční rukojmí v Sýrii. Marocká policie téměř ihned zatkla jednoho podezřelého v Marrákeši, pak zadržela další tři muže. Vraždu vyšetřuje jako teroristický čin.
Policistům zřejmě pomohlo, že se na internetu objevilo video, které údajně vraždu zachycuje. „Tohle je pro Sýrii, tady máte hlavy vašich bohyň!“ křičeli vrazi do kamery. Na záznamu je vidět i doklad totožnosti jednoho z podezřelých a záběry Imlílu. Také bezpečnostní kamera v Imlílu zachytila v pondělí v noci po třetí hodině ráno tři prchající muže.

Češi se nebojí
V Imlílu byli ve středu další turisté připravení stoupat do hor. Byli mezi nimi i Češi Jan a Milan, píše VG. V Imlílu musejí návštěvníci předložit pasy a najmout průvodce. „Ano, půjdeme tam, nebojíme se. Jsme velcí, silní chlapi a nemáme strach,“ citoval Jana VG.

Citát:
„Existují náznaky, že tato vražda měla politický motiv a že je teroristickým činem. Jsem rozhořčen a znechucen barbarstvím a bestiálností.“
Lars Lökke Rasmussen, dánský premiér.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.