Brutální vražda Norky a Dánky jako vystřižená ze severských detektivek: Podříznuty v Maroku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Brutální vražda Norky a Dánky jako vystřižená ze severských detektivek: Podříznuty v Maroku!

Místo činu
Místo činu (Foto facebook)

Severské detektivky jsou většinou temné a policii nějakou dobu trvá, než dopadne pachatele. V případě mimořádně brutální vraždy dvou turistek ze Skandinávie si ale strážníci poradili vcelku rychle. Už prý dopadli muže, který podle nich podřízl krky Dánce Louise Vesterager Jespersen (†24) a Norce Maren Ueland (†28).

Mrtvoly dvou mladých žen byly nalezeny v pondělí v marockém pohoří Vysoký Atlas. Ležely nedaleko základního tábora – přesněji asi deset kilometrů od obce Imlíl, tedy místa, které slouží jako výchozí bod pro výstup na horu Túbkál (4167 m).

Těla našli lidé, kteří náhodou procházeli kolem stanu obou žen. Místní upřesnili, že se nacházela v místě, kam se nedá dojet autem. „Je tam teď mnoho sněhu a velká zima... Nemyslím si, že je kdokoliv z vrahů místní,“ je přesvědčený Mustatá, jenž vlastní společnost a zajišťuje průvodcovské služby.

Policie ale drží za mřížemi právě Maročana, jehož má za vraha obou žen. Zatkla ho v Marakéši, tedy zhruba šedesát kilometrů severně od místa činu, dál se ale pátrá po případbných spolupachatelích.

Strach o výdělky

Norský list VG píše s odvoláním na marocká média o tom, že mrtvoly žen nesly známky velmi brutálního násilí. Pachatelé prý použili nůž nebo jiný ostrý předmět. „Je to obrovská tragédie pro celý Imlíl,“ popsal Mustatá. Podle něj je navíc celá oblast považována pro turistiku za bezpečnou věc a nic podobného se tam nikdy nestalo. „Bojím se, že teď se sem budou turisté z Evropy i USA bát jezdit,“ sdělil své obavy.

Louise Vesterager Jespersen (†24)

Maren Ueland (†28).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.