Nejkrásnější svátky přicházejí do Prahy. Už v sobotu v 16:30: Otevřou se největší vánoční trhy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nejkrásnější svátky přicházejí do Prahy. Už v sobotu v 16:30: Otevřou se největší vánoční trhy

Strom už je na svém místě, na jeho ozdobení mají dekoratéři tři dny.
Strom už je na svém místě, na jeho ozdobení mají dekoratéři tři dny. (Foto Aha! – Alexander Malachovský, Taiko)

Klobásy, svařák, trdelník, ale hlavně ta pravá sváteční atmosféra! V metropoli naplno začne na Staroměstském náměstí už v sobotu rozvícením vánočního stromu a otevřením trhů.

Největší pražské trhy začnou na Staroměstském náměstí už za čtyři dny. Do 6. ledna budou lákat na vánoční strom, 99 stánků plných dárků a hlavně dobrot. „Nejprodávanější už roky zůstávají klobásy a svařák,“ řekla Aha! Hana Tietze ze společnosti Taiko, organizátora trhů.

Právě klobásy od loňska podražily o desetikorunu na 90 korun, stejně tak trdelník na 70 korun. Ostatní ceny zůstávají, třeba horký jablečný nápoj vyjde na 50 korun, svařák na 60. A jak budou letošní trhy vypadat? „Dekorace vycházejí z tradičních motivů a barev jako v minulosti. Jejich hlavní součástí budou restaurované stoleté sáně,“ dodala Tietze.

Obří smrk z Liberecka

Letošní vánoční strom, 61 let starý smrk ztepilý z Liberecka, měří 22 metrů a je nejširším stromem, jaký kdy na Staroměstském náměstí stál. Jeho pádu i v silném větru brání ocelová lana připevněná k betonovým blokům. Zdobí se do pátku, poprvé 4,5 kilometru LED řetězů v teplé bílé barvě zazáří naplno poprvé v sobotu v 16:30. S ním i dekorace náměstí. Stromy a girlandy ponesou mimo jiné i 7,5 tisíce vánočních koulí.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.