Kříženec dogy zabil chlapečka (†2): Vlastík psa tahal za ocas, odkoukal to od... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kříženec dogy zabil chlapečka (†2): Vlastík psa tahal za ocas, odkoukal to od...

Malý Vlastík zemřel na následky zranění. Na fotografii je s babičkou.
Malý Vlastík zemřel na následky zranění. Na fotografii je s babičkou. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink, archiv rodiny)

Co předcházelo tragédii v přerovském paneláku? Rodiče malého Vlastíka (†2) popsali, že chlapeček křížence argentinské dogy často tahal za uši i za varlata a jinak ho trápil. Těsně před brutálním útokem ho údajně tahal za ocas. 

Pes dítě napadl u příbuzných majitelů, kteří přišli na návštěvu. V bytě byl v té době u babičky i chlapec, syn sestry partnerky majitele psa. Podle znalců pes kousl chlapečka opakovaně do lebky a trhl. Vážně zraněný hoch i přes rychlou péči lékařů na místě zemřel.

Mrzí mě to...

Přítomný útoku byl jen jeho pán Lukáš Č. (30). „Babička šla vařit, přítelkyně se sprchovat. Já jsem byl s dětmi a psem v pokoji. Zvedl jsem se, že si půjdu do kuchyně zakouřit. Pak se to stalo,“ popsal osudné chvíle Lukáš Č. Tomu za usmrcení z nedbalosti hrozí až šest let ve vězení, podle obžaloby psa nedostatečně vychoval. „Mrzí mě, co se stalo. Nebude den, abych na to nemyslel. Ponesu si to do konce života,“ vypověděl u soudu.

Zvíře trápil

Otec chlapce popsal, že dítě okoukalo od dospělých trápení a provokování psa. „Viděl to u Anety (spolumajitelka psa – pozn. red.), že psovi cvrnkala do koulí. Byl u toho, když to dělali i další dospělí,“ vypověděl otec Vlastimil D. (30). „Na Rozáru (pes babičky – pozn. red.) vzal třeba pálku nebo ji škrtil šálou,“ vypověděla do policejního protokolu chlapečkova matka, která údajně nebyla ani na chlapcově pohřbu.

Víte že...

...podle majitele psa i dalších svědků nebyl prý pes problematický? Nyní je v útulku a o jeho dalším osudu se teprve rozhodne.

Lukáš Č. čelí obvinění z usmrcení z nedbalosti.

Kříženec dogy zabil chlapečka (†2).

Přečtěte si
vemenozmojistary
2. 11. 2018 • 09:14

Zas#anej parchant si o to koledoval!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.