Radost v děčínské zoo z kubánských hlodavců: Narodila se dvojčata! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Radost v děčínské zoo z kubánských hlodavců: Narodila se dvojčata!

Až dvojčátka vyrostou, budou jim říkat i stromová nutrie.
Až dvojčátka vyrostou, budou jim říkat i stromová nutrie. (Foto Zoo Děčín)

Dvojnásobná radost zavládla v děčínské zoo. Páru hutie kubánské se tu narodila mláďata – dvojčata. Na rozdíl od své domoviny na Kubě se u nás nemusejí bát. Nikdo je tu nesní.

„Mláďata hutií se narodila dobře vyvinutá, brzy po narození dovedou běhat i šplhat. Kojena budou přibližně pět měsíců, pohlavně dospějí v deseti měsících,“ popsala mluvčí zoo Alena Houšková. Děčínská zoo chová hutie od roku 1996, za tu dobu se tu narodilo už 25 mláďat. V současné době má zoo pět hutií, samce, dvě samice a dvě mláďata. V Česku je kromě nich chovají ještě zoo v Praze, Brně a Plzni.

Na Kubě je »vyjedli«
Hutie kubánská je středně velký, zavalitý hlodavec s malýma ušima a očima, jehož kožešina s dlouhým vlasem je velmi ceněna, dosahuje hmotnosti až 7 kg. Jejím domovem je Kuba a přilehlé ostrovy. Dříve se tam vyskytovala hojně, dnes jsou její stavy značně snížené vlivem nadměrného lovu. Zdržuje se na stromech, živí se listím, kůrou a plody.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.