Opilý mladík (20): Jsem na komíně! A bojím se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Opilý mladík (20): Jsem na komíně! A bojím se!

Na tento komín se opilý mladík rozhodl vyšplhat.
Na tento komín se opilý mladík rozhodl vyšplhat.

ZUBŘÍ – Na velkého hrdinu si hrál mladík (20) ze Zubří u Rožnova pod Radhoštěm. V noci se opil do němoty a rozhodl se, že vyleze na komín místních gumáren. To se také stalo. Jenže pak dostal strach…

Na velkého hrdinu si hrál mladík (20) ze Zubří u Rožnova pod Radhoštěm. V noci se opil do němoty a rozhodl se, že vyleze na komín místních gumáren. To se také stalo. Jenže pak dostal strach…

Hoch se v opilosti vyšplhal na vrchol 104 metrů vysokého komína. Tomu přihlíželi jeho kamarádi. Když se mladý hrdina dostal nahoru, zpanikařil. Zřejmě zjistil, že má panickou hrůzu z výšek a nemůže se dostat dolů. Duchapřítomný kolemjdoucí (56) zavolal policii i hasiče. Právě toho se ale mladík polekal.
„Mobilem volal kamarádům a pořád opakoval, že nechce spáchat sebevraždu, jen se bojí slézt dolů,“ uvedl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček. Hasiči se okamžitě pustili do záchranné akce. Nasvítili komín halogenovými lampami a horolezci začali šplhat na vrchol.
„Byla to scéna jako vystřižená z nějakého dramatického filmu,“ řekl Aha! ještě vyděšený svědek. Když se záchranáři dostali nahoru, nevěřili vlastním očím. Mladík byl pryč. Zřejmě nechtěl vypadat jako zbabělec, a slezl dolů druhou stranou komína. „Strašně nám ztěžovalo záchrannou akci počasí, byla zima, foukal vítr a v těchto podmínkách jsme se museli dostat na komín co nejrychleji,“ řekl Ivo Mitáček. Hoch se potom přišel sám přiznat policii, že to je on, co vylezl na komín. Kliknutím zvětšeteMladík skončil v rukou policistů, kteří ho odvezli k lékaři. Zjistili, že měl v krvi dvě promile alkoholu. „Museli jsme ho odvézt na záchytku do Kroměříže a teď už mladíka vyšetřuje psychiatr,“ upřesnila mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková. Podle našich informací se celý incident odehrál kvůli sázce.




Policejní vyjednavač a hasiči na žebříku loni v květnu přesvědčovali na čtyřicetimetrovém komínu v Ostravě-Vítkovicích muže, aby nespáchal sebevraždu. Ten nakonec skončil, dopadl do nafouknutého vaku a přežil.


Autor: (mj)
Foto pro Aha!: HZS Zlínského kraje

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.