Hradec pod dohledem: Ve městě bude 70 radarů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Hradec pod dohledem: Ve městě bude 70 radarů!

Pozor si dejte i na Gočárově třídě.
Pozor si dejte i na Gočárově třídě. (: archiv)

HRADEC KRÁLOVÉ - Jízda Hradcem Králové bude už brzy »o body«. Radnice totiž plánuje ve městě umístit sedmdesát radarů, které budou ve dne i v noci měřit rychlost všem projíždějícím řidičům.

Jízda Hradcem Králové bude už brzy »o body«. Radnice totiž plánuje ve městě umístit sedmdesát radarů, které budou ve dne i v noci měřit rychlost všem projíždějícím řidičům.

Radnice uvažuje i o tom, že by se na některých úsecích měřila i průměrná rychlost. Pokud na začátku úseku pojedete padesátkou a na jeho konci šedesátkou, hrozí vám pokuta vaše průměrná rychlost je totiž 55 km/h, a tedy za předepsanou hranicí. „Projekt radarů bude stát asi 700 milionů korun, pokuty bude mít na starost městská policie,“ vysvětlil primátor města Otakar Divíšek.

„Je spoustu míst v Hradci, kde řidiči jezdí i o několik desítek kilometrů v hodině rychleji, než je povoleno. Je čas to změnit,“ dodal Divíšek.

Pokuta a odebrání bodů vám ale v Hradci Králové nebude hrozit jen za překročení rychlosti. „Více než dvacet radarů by totiž mělo hlídat i průjezdy křižovatkami, jestli řidiči nejezdí na červenou,“ řekl primátor Divíšek. Projekt by měl být kompletně zrealizován do dvou let, první radary by se ve městě měly objevit už do konce roku.

Místa, kde si v Hradci Králové dávat pozor!

  1. Brněnská ulice - zřejmě nejširší výjezd z města - čtyřproudá silnice, přímo vybízí k rychlé jízdě. Jezdí se tu i stovkou!
  2. Gočárův okruh - most u bývalé sauny - silnice vedoucí ke známému hradeckému kruhovému objezdu se semafory. Povolená je šedesátka, běžně se tu ale jezdí devadesát. Jízda na červenou? Nic neobvyklého…
  3. Gočárův okruh - ulice Pilnáčkova - jeden z nejdelších rovnějších úseků Gočárova okruhu. Jedou tudy všechna auta mířící od Náchoda a Jičína směrem na Brno. I tady se jezdí velmi rychle.
  4. Ulice Zborovská - zadní výjezd z města na Pardubice, čtyřproudá, posléze jen dvouproudá silnice. Často zde dochází k nehodám, zejména v zimě.
  5. Edvarda Beneše - hradecké sídliště má kromě rezavějících konstrukcí ještě jednu vadu na kráse: rovný úsek silnice (platí padesátka). Nedávno tu policisté chytili například fotbalistu Karla Pitáka - jel skoro 80!
Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.