»Zbytečný člověk« půjde na 12 let do vězení: Chtěl upálit svou babičku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

»Zbytečný člověk« půjde na 12 let do vězení: Chtěl upálit svou babičku!

Jevgenij Puškin odsouzený na dvanáct let za pokus o vraždu babičky.
Jevgenij Puškin odsouzený na dvanáct let za pokus o vraždu babičky. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Drama jako z pera ruského spisovatele A. S. Puškina, navíc v podání nositele stejného příjmení Jevgenije (25), uzavřel včera olomoucký vrchní soud. Za podpálení domu, v němž spala jeho babička, poslal mladíka  na 12 let za mříže.

Na Jevgenije Puškina sedí označení z románu Evžen Oněgin »typ líšněvo čelavěka« (zbytečný člověk). Nikde nepracoval, nikde nestudoval. Jen se poflakoval a žil z podpory své matky a babičky. Jim na druhé straně vyčítal, že mohou za jeho »zbytečnost«. Proto letos v únoru z pomsty podpálil jejich dům na Znojemsku. Babička, která uvnitř spala, se naštěstí probudila kvůli potřebě jít na záchod a z domu se jí včas podařilo utéct.
Vrchní soud včera pravomocně potvrdil rozsudek nalézacího soudu. „Trest je uložen na samé spodní hranici sazby a rozhodně jej nelze považovat za nepřiměřený či nezákonný,“ konstatoval za trestní senát soudce Petr Andrés.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.