Ohnivé peklo: Chtěla zachránit kočku, sama zemřela v plamenech | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Ohnivé peklo: Chtěla zachránit kočku, sama zemřela v plamenech

V tomto domě se udusila mladá žena, když se vracela pro svou kočku.
V tomto domě se udusila mladá žena, když se vracela pro svou kočku. (pro Aha! – Miloš Bláha)

OSTROV – Mladá žena (†25) zahynula včera odpoledne při požáru domu v Ostrově u Bezdružic na Tachovsku. Před plameny se jí podařilo společně se snoubencem (22) utéct, do domu se ale vrátila pro svou kočku. Tentokrát už ohnivému peklu neunikla.

..

Podle hasičů může za ničivý požár kanystr s benzinem, který zatím z neznámých důvodů vybuchl. Oheň se během krátké chvíle rozšířil téměř na celý objekt a mladému páru se podařilo na poslední chvíli z plamenů uniknout. Žena se však později rozhodla vrátit pro svou kočku, a to se jí stalo osudným. „Hasiči se k ní dostali až v době, kdy už byla mrtvá. Byla nalezena ve spižírně domu,“ uvedl mluvčí hasičů František Vaško.

Co přesně se dělo, když žena vběhla do domu, zatím není jasné ani policistům. Mladík totiž svou snoubenku zřejmě nechal napospas plamenům, sedl do auta a v šoku ujel. „Když na místo přijížděli hasiči, odjížděl od hořícího objektu osobní automobil. Jeho řidič ale nedaleko od obce havaroval. Zdravotníci ho museli ošetřit a převezli ho na psychiatrii,“ řekli Aha! policisté.

Hasiči po zásahu v domě skutečně našli tělo mrtvé kočky. Na místo tragédie přijeli i majitelé domu z Plzně, kteří objekt využívají jako chalupu pro rekreaci a synovi a jeho nastávající ji půjčili na prázdniny. „Majitelka domu utrpěla těžký šok. Musela být přivolána záchranka, velitel zásahu si vyžádal také příjezd psycholožky,“ doplnil Vaško s tím, že škoda na objektu bude více než čtvrt milionu korun.

9.8.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.