Koněvova ulice: Tady je nejvíc hospod v republice! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Koněvova ulice: Tady je nejvíc hospod v republice!

Koněvova ulice na pražském Žižkově má největší koncentraci hospod v celé republice. Nachází se zde 87 výčepů.
Koněvova ulice na pražském Žižkově má největší koncentraci hospod v celé republice. Nachází se zde 87 výčepů. (Aha! – Alexandr Malachovský)

PRAHA – Hospodským se v Praze daří. Na jednu hospodu totiž připadá asi 70 Pražanů.

Hospodským se v Praze daří. Na jednu hospodu totiž připadá asi 70 Pražanů.

Nejvíce je to vidět na Žižkově. Dříve dělnická čtvrť dnes oplývá množstvím restaurací, nonstopů, heren, pivnic. Vyhlášená je Koněvova ulice, kde je možno napočítat několik desítek hospod. A všechny se bez problémů uživí. „Nemáme tu nikdy zvlášť plno, ale lidi chodí celý den,“ řekla nám hostinská v jedné z nich.

Projít touto žižkovskou tepnou a zastavit se v každé restauraci na jedno pivo nebo víno není možné. Pivní turista se totiž opije už po pár metrech. „Myslel jsem si, že vydržím hodně, ale na tohle nemám,“ řekl Aha! Zdeněk Lupen. „Ta ulice je prostě moc dlouhá, zvládl jsem jen deset hospod.“

A má pravdu. Koněvova ulice měří celkem zhruba 3,5 kilometru. Na každých čtyřiceti metrech ovšem najdete jednu hospodu. Jenom tato ulice jich má celkem 87 a překonává tak pověstnou ostravskou Stodolní ulici.

Žižkov dominuje žebříčku hospodských čtvrtí. Nejvíce hospod je totiž právě tam. Druhé skončily Nusle. Třetí jsou Vinohrady a historické centrum.Podle údajů Českého statistického úřadu obyčejný Čech vypije kolem 164 litrů piva za rok. V Praze se tím tedy v jedné restauraci v průměru vypije 11 480 litrů piva.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.