V centru Prahy se zřítila část domu: Zavalila pět lidi, záchranáři aktivovali traumaplán | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

V centru Prahy se zřítila část domu: Zavalila pět lidi, záchranáři aktivovali traumaplán

V Mikulandské ulici se zřítila část domu.
V Mikulandské ulici se zřítila část domu. (ZZS HMP)

Na stavbě po desáté hodině v Mikulandské ulici v centru Prahy se zřítila část domu a zavalila pět lidí.  Tři už se hasičům podařilo vyprostit a předat záchranářům, další dva stále leží pod sutinami. Ulice je uzavřená a provoz je zastaven také v ulici Národní.

„Dostali jsme ohlášený pád klenby, ale nakonec hasiči zjistili, že se propadlo patro o rozměrech asi 5 x 10 metrů. Na místo kromě hasičů vyrazili také speciální psi na vyhledávání osob,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Kateřina Suchanská.

 

 

Tři zranění v péči záchranářů - dva středně těžce zranění, jeden musel být uveden do umělého spánku. Další dva lidé jsou zřejmě stále pod sutinami. K neštěstí záchranáři vyslali čtyři posádky, dva lékaře a inspektora. Na místě museli záchranáři aktivovat i traumaplán. V tomto případě se musejí nemocnice okamžitě připravovat na větší příjem pacientů. „Záchranáři aktivovali traumatologický plán. Na místě zasahuje navíc i speciální vůz Atego a další dvě posádky,” uvedla Novinkám mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

 

„Požádali jsme Český červený kříž o spolupráci. K události míří psychologové i statik,“ řekla podle Blesku mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchánská.

 

 

 V Mikulandské ulici se zřítila část budovy:

 

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.