Nový ministr práce a sociálních věcí Petr Krčál: Vyšší rodičovská i důchody. Kolik dostanete?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nový ministr práce a sociálních věcí Petr Krčál: Vyšší rodičovská i důchody. Kolik dostanete?!

Petr Krčál (53, ČSSD)
Petr Krčál (53, ČSSD) (Foto ara)

Rodičovský příspěvek 300 tisíc korun místo současných 220 tisíc a zvýšení důchodů až na 17 tisíc. To je spolu se zákonem o sociálním bydlení prioritou nového ministra práce a sociálních věcí Petra Krčála (53, ČSSD). Chce vyřešit i možnou stávku na ministerstvu.

Podle nového šéfa resortu mají vzniknout i nová pravidla pro zvyšování minimální mzdy. Na svém postu se také chce zaměřit na zákon o sociálním bydlení, na němž chce spolupracovat s ministerstvem pro místní rozvoj. Zvýšit by se podle něj měl i průměrný důchod, podle jeho představ až na 17 tisíc korun. Nového ministra ale čeká i problém přímo na úřadu, kde odbory vstoupily do stávkové pohotovosti.

„Byla vyhlášena zejména kvůli tomu, jakým způsobem tady byly zadávány úkoly,“ sdělil ministr. Situace se podle něho ale brzy vyřeší. Krčálův náměstek Tomáš Martinec zároveň vyloučil, že by nové vedení stáhlo některá z 11 trestních oznámení, které podala minulá ministryně Jaroslava Němcová (47, ANO). Ta směřovala vůči hospodaření ministerstva za éry Krčálovy spolustranice Michaely Marksové (49, ČSSD).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.