Čekal čtyři dny v autě na pomoc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Čekal čtyři dny v autě na pomoc!

Radim Složil s maminkou a manželkou.
Radim Složil s maminkou a manželkou. (pro Aha! – Karel Janda)

OSTRAVA – Celé čtyři dny přežil ve svém autě Radim Složil (33) z Ostravy. Muž trpí těžkou svalovou nemocí a bez pomoci ani nedokáže vystoupit z vozu. Ve čtvrtek odjel do obchodu a pak už ho nikdo neviděl. Až v pondělí večer ho našli policisté v zaparkovaném autě.

Celé čtyři dny přežil ve svém autě Radim Složil (33) z Ostravy. Muž trpí těžkou svalovou nemocí a bez pomoci ani nedokáže vystoupit z vozu. Ve čtvrtek odjel do obchodu a pak už ho nikdo neviděl. Až v pondělí večer ho našli policisté v zaparkovaném autě.

„Pomozte nám ho najít, moc ho milujeme a doma ho čeká čtyřleté dítě,“ tato slova řekla Aha! manželka pohřešovaného Šárka Složilová v pondělí ráno.

Už od čtvrtka, kdy odjel do obchodu pro barvu a nevrátil se, se do pátrání zapojila celá jeho rodina i policisté. „Obvolávali jsme nemocnice, známé, příbuzné, ale všechno bylo marné. Rozdělili jsme si okolí a projížděli jsme všechno auty. Dokonce jsme jeli i kolem místa, kde byl nakonec nalezen,“ vyprávěla matka pohřešovaného Marie.
„Nikdo si neumí představit, co jsme prožívali. Pořád jsem byla u okna a nejhorší to bylo, když padla tma. Nespala jsme celé čtyři dny. Mysleli jsme, že ho někdo zabil kvůli autu. Trpí těžkou nemocí a je velmi slabý, nikomu by se neubránil,“ dodala paní Marie.

Policisté si v pondělí ráno všimli zelené octavie, která byla zvláštně zaparkovaná nedaleko křižovatky na Jistebník. Ještě večer jeden z policistů viděl v televizi, že právě toto auto se hledá, a informoval o něm kolegy. Ti pak muže skutečně v autě na stejném místě našli. Lékař muži píchl povzbuzující léky, ale kromě dehydratace byl Radim Složil v dobrém stavu.

Co vlastně celé čtyři dny dělal, co jedl a pil, zatím nikdo netuší. Pravděpodobně jezdil v autě po Ostravě a pak ho postihla nevolnost a nebyl schopen řídit. A tak jen čekal, až si ho někdo všimne v autě. „Je ještě zmatený a příliš o tom nechce mluvit, doufám, že se z toho dostane,“ dodala manželka Šárka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.