Kde jsou v cizině nejvyšší pokuty? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Kde jsou v cizině nejvyšší pokuty?

PRAHA – Cestujete autem na zahraniční dovolenou? Tak si dejte pozor na dodržování pravidel silničního provozu! Jinak by vás dovolená mohla vyjít pěkně draho.


Autem do zahraničí? Za nedodržení předpisů můžete zaplatit statisíce!

I když skuhráme, jak jsou u nás pokuty vysoké, v jiných zemích jsou často mnohem, mnohem vyšší…

Policisté v cizích zemích je navíc většinou nekompromisně vymáhají. Pokud na ně nemáte a myslíte si, že se placení vyhnete, máte smůlu. Můžete skončit ve vězení, případně vám zabaví auto či třeba autorádio, anebo vám po nějaké době domů přijde upomínka. Když i tu hodíte za hlavu, přijde vám další, na které jsou kromě pokuty i úroky z prodlení. A asi až k soudu byste se dostat nechtěli…

I když jsou především v západní Evropě pokuty často mnohem vyšší než u nás, pro tamní obyvatele to zase taková »rána« není. Mají totiž mnohem vyšší platy. V některých zemích (např. ve Švédsku nebo ve Finsku) dokonce vypočítávají pokutu právě podle výše mzdy – čím vyšší příjem, tím větší pokuta. A pokud na ni člověk nemá, dostane od úřadů splátkový kalendář. Když ho nedodržuje, může přijít i exekuce na majetek. Kromě mastných pokut platí v řadě zemí bodový systém, podobně jako v Česku. Ten se v některých státech, třeba Německu či Itálii, týká i cizinců.


Autor: (pet)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.