Taxíkem to už do porodnice nestihli. Pyšný táta popsal: Rozálka se narodila na benzince! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Taxíkem to už do porodnice nestihli. Pyšný táta popsal: Rozálka se narodila na benzince!

Šťastní rodiče si po porodu udělali selfíčko.
Šťastní rodiče si po porodu udělali selfíčko. (Foto ara)

Na letošní Den dětí letošního roku Vojtěch Žák (33) nikdy nezapomene! Taxíkem vezl manželku (24) do porodnice, dcera Rozálka se ale nakonec narodila na brněnské benzínce.

Porod mladou rodinu překvapil. „Manželka měla termín až příští sobotu. Včera ráno se ale vše rychle změnilo. Dcerka asi chtěla rychle na svět. V 8.25 pro nás přijel taxík, který nás vezl do porodnice. Uvízli jsme ale v zácpě. Řekl jsem proto taxikáři, ať zabočí k čerpací stanici a volal jsem záchranku,“ popsal drama táta holčičky Vojtěch Žák (33).

Rychlá akce

Porod mezitím začal. „Operátorka záchranné služby mne přes telefon říkala, co mám dělat. Když přijeli záchranáři, měla dcerka hlavičku už částečně venku. Vše pak probíhalo velmi rychle. Kdyby záchranka přijela asi o 30 sekund později, už by bylo asi po porodu. V 8.49 byla už Rozálka na světě,“ vyprávěl Vojtěch. O neobvyklém porodu informovala i záchranka. „Dispečink vyslal na místo lékaře a přímo v taxíku na čerpací stanici přišla na svět zdravá holčička za dohledu pyšného tatínka,“ uvedla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Táta děkuje

Tatínek je vděčný záchranářům, kteří byli během chvilky na místě. „Chtěl bych jim velice poděkovat a panu taxikáři se omlouvám za znečištěné zadní sedadlo,“ usmíval se šťastný tatínek.

Obě jsou v pořádku

Jak mladá maminka, tak i její dcerka jsou zdravotně v pořádku. „Rozálka má 2 750 gramů a měří 48 centimetrů. Obě moje holky jsou v nemocnici, ale je vše v pořádku. Manželka je dokonce v takové kondici, že by klidně mohla jít rovnou hrát tenis,“ zavtipkoval si šťastný táta. S manželkou mají druhé dítě, u porodu ale už byl Vojtěch dokonce třikrát. „Už proto vím, co a jak. Asi si udělám nějaký kurz na porodníka,“ dodal s úsměvem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.