Zázračný příběh o nezdolné vůli a víře: Po 24 letech vypátral dceru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Zázračný příběh o nezdolné vůli a víře: Po 24 letech vypátral dceru!

Na shledání s rodinou přivezla ukázat i své děti a manžela.
Na shledání s rodinou přivezla ukázat i své děti a manžela. (Foto Profimedia.cz, Youtube)

Ten příběh zní až neuvěřitelně! Čtyřiadvacet roků neúnavného hledání konečně přineslo své ovoce! Čínští rodiče se setkali s dcerkou, která se jim ztratila, když jí byly pouhé tři roky! Otec se stal taxikářem, aby ji našel, nakonec pomohl až portrét kreslíře.

Zelináři Wang Ming-čchingovi se v roce 1994 obrátil život vzhůru nohama, když si jednoho obyčejného prodejního dne odskočil rozměnit velkou bankovku k sousednímu prodavači. Po návratu ke svému stánku zjistil, že jeho tehdy 3letá dcerka Čchi-feng zmizela. Pan Wang s manželkou Liu Dengying okamžitě rozjeli pátrání, jež bylo léta zcela bezvýsledné. Ale vytrvali a za svou trpělivost a nezdolnou víru, že se s malou ještě shledají, byli nakonec odměněni.


Pomohl kreslíř
Pan Wang se kvůli tomu stal dokonce taxikářem, na zadní okno vozu si napsal prosbu o pomoc a každého pasažéra se vyptával, zda něco o jeho dceři neví. Díky jeho vytrvalosti zaujal příběh média a doslechl se o něm muž kreslící policejní identikity hledaných osob. Namaloval pravděpodobný portrét Čchi-feng, který se začal po internetu šířit. Kresby si všimla žena žijící tisíce kilometrů od Čcheng-tu a ozvala se Wangovi: „Já bych mohla být vaše dcera...“ Testy DNA následně ukázaly nezpochybnitelnou shodu!

Zázračné shledání
Lidé, kteří ji vychovávali, prý dívce řekli, že ji jako sirotka našli opuštěnou u silnice v jejím rodném městě. Vychovali ji jen pár kilometrů od Čcheng-tu, aniž by tušila, že po ní její pravá rodina zoufale pátrá. Na dojemné setkání přivezla Čchi-feng manžela a překvapení v podobě dvou dětí. „Nedokážu popsat, kolik naděje, zoufalství a zklamání jsme za posledních 24 let zažili. Teď se konečně můžeme setkat,“ řekl se slzami v očích pan Wang.

Víte, že...
...se po celém světě denně ztratí až 22 tisíc dětí?



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.