Ráda by vystřídala Zemana na Hradě a říká: Je čas na dámskou jízdu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ráda by vystřídala Zemana na Hradě a říká: Je čas na dámskou jízdu

Je čas na dámskou jízdu
Je čas na dámskou jízdu (Foto ara)
První českou prezidentkou by chtěla být Terezie Holovská (55), která v politice sbírala zkušenosti jako místostarostka Prahy 8. O podporu požádala dopisem 44 nově zvolených poslankyň. Zatím ale žádnou odezvu nemá...

Holovská, která se podle svých slov živí alchymií, se domnívá, že v politice nastal čas pro dámskou jízdu. Věří, že její šance na zvolení jsou vysoké a rovnají se prý 88 procentům! K aktuálním krokům Miloše Zemana (73) v povolební situaci Holovská říká, že by postupovala podobně jako současná hlava státu a také by nakonec pověřila Andreje Babiše jednáním o sestavování nové vlády, i když by si nejprve kladla podmínky. „Kdybych měla někoho jmenovat, tak bych nejprve potřebovala vědět, koho by si přivedl do vlády,“ nechala se slyšet. Holovská musí získat minimálně 20 podpisů poslanců do 7. listopadu, kdy končí registrace kandidátů pro boj o Hrad.

Hilšer už má podpisy
Lékař a aktivista Marek Hilšer (41) má k dispozici dostatek senátorských podpisů (těch stačí deset), takže se včera zaregistroval ke kandidatuře na Pražský hrad. Do prezidentské volby ho navrhlo 11 senátorů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.