Prezident trucuje a na Zlínsko nepojede: Čunek odmítl platit za Zemana! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Prezident trucuje a na Zlínsko nepojede: Čunek odmítl platit za Zemana!

Prezident Miloš Zeman
Prezident Miloš Zeman ( ara)

Návštěva prezidenta je sice pocta, ale taky drahá sranda. Zlínský hejtman Jiří Čunek (58, KDU – ČSL) odmítl zaplatit výdaje na plánovanou cestu hlavy státu Miloše Zemana (73) do jeho kraje. Podle hejtmana už kraj zaplatil za jeho cesty 1,6 milionu.

Jedna Zemanova cesta vyšla krajskou kasu průměrně na 500 tisíc korun. Nejvíce prý stálo pohoštění. „Hrad mě požádal o to, že by pan prezident rád navštívil Zlínský kraj. Já jsem odpověděl, že budu velmi rád, když pan prezident přijede a dodal jsem, že jsme připraveni ho pohostit do výše 30 tisíc korun,“ řekl hejtman. Jenže to se na Hradě nelíbilo. „Na základě této komunikace mipan kancléř odpověděl, že bohužel pan prezident k nám v listopadu nepřijede. Jaké jsou důvody jeho rozhodnutí, o tom nechci spekulovat,“ uvedl hejtman. Ten se ale prezidentské návštěvě jinak nebrání. „Samozřejmě jsem připraven přijmout tohoto i každého jiného prezidenta ve Zlínském kraji, protože to cítím jako čest a povinnost. Druhá věc ale je, že pan prezident a jeho kancelář má svůj rozpočet, ten činí zhruba půl miliardy korun a kraje mají své rozpočty,“ podotkl Čunek. Jako náhradu si  vybral kraj Olomoucký. Ten návštěvu zaplatí.  A to přesto, že ministr zemědělství a zastupitel kraje Marian Jurečka (36, KDU – ČSL) vyzval tamního hejtmana Ladislava Oklešťka (56, ANO), aby cestu podobně jako Čunek nefinancoval.

Jiří Čunek

 

Přečtěte si
ellenic
15. 10. 2017 • 09:34

Proč by měl kraj platit vyšší výdaje na návštěvu prezidenta. Stačí těch 30 000 Kč co by dal ze svého rozpočtu. Ješitní pánové z Hradu však chtějí více, mít se dobře a nic by je to nestálo. Úplně jsem se prezidenta lekla, vypadá hrozně , Neměl by vůbec kandidovat, ale jeho dcerunka ještě studuje a pozice dcery prezidenta nejspíše má svoji váhu .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.