Otřesný osud Terezky (10): Pustili ji pro vysvědčení! Pak šup na psychiatrii! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Otřesný osud Terezky (10): Pustili ji pro vysvědčení! Pak šup na psychiatrii!

Terezka dostala na vysvědčení samé jedničky. Místo na dětský tábor ale musela kvůli rozhodnutí soudu zpátky na psychiatrii.
Terezka dostala na vysvědčení samé jedničky. Místo na dětský tábor ale musela kvůli rozhodnutí soudu zpátky na psychiatrii. (Aha! – Petr Novotný)

PRAHA – Terezka Smutná (10) je podle lékařů zdravá holka, která dostala včera na vysvědčení samé jedničky. Ale místo toho, aby dnes odjela na prázdniny na dětský tábor, leží v pyžámku na Dětské psychiatrické klinice pražské motolské nemocnice. Soudce Miloslav Sládek, který ji tam nechal v pondělí zavřít a může rozhodnout i o jejím propuštění, jen vzkázal: »Nemám čas, možná příští týden…«

Doktoři se nařízení soudu včera na čtyři hodiny vzepřeli. „Jsou skvělí, dovolili, aby si mohla Terka dojít alespoň pro vysvědčení,“ říká Terezčina maminka Markéta Smutná. V sedm hodin ji v nemocnici vyzvedla a v jedenáct už musela zase zpátky. „Mám samé jedničky,“ chlubila se před školou deníku Aha! Terezka, ale během chvilky zase měla slzičky v očích. „Mami, já už tam nechci,“ prosila mámu.

Takové přání jí však maminka ani babička, které ji do školy doprovázely, splnit nemohly. Pokud by ji na psychiatrii nepřivedly, odvedla by jim Terku násilím policie. A to všechno jen proto, že Terezka nechce říkat svému otci Lubomíru Chocovi, se kterým nikdy nežila, »tatínku« a o víkendech u něj přespávat. Ten ji včera odpoledne v nemocnici navštívil a stále si myslí, že je pro ni lepší prázdninový pobyt na psychiatrii než na táboře a s mámou na dovolené…

S rozhodnutím soudu nesouhlasí ani ředitel Fakultní nemocnice Motol Miloslav Ludvík, který má sám doma tři dcery ve věku Terezky. „Podle našich lékařů je zdravá, není důvod, aby byla v nemocnici. Podali jsme k soudu návrh na zrušení předběžného opatření. Pokud nebude zrušené, dítě propustit nemůžeme,“ řekl Aha! Ludvík.

Proti uvěznění zdravého dítěte na psychiatrii se včera postavili i šéfové tří lékařských fakult Univerzity Karlovy. Marně. Soudce Sládek vzkázal: »Mám jednací den, nemám čas. Možná příští týden.«


30.6.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.