Proč Amíci zablokovali D1? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Proč Amíci zablokovali D1?

Konvoj americké armády brzdil dopravu na D1
Konvoj americké armády brzdil dopravu na D1 (Foto od čtenáře)

Nejkomplikovanější den v české dopravě? Jednoznačně 30. červen, kdy nejen Češi hromadně míří na dovolené! Do toho byl letos ještě na dálnici vpuštěný dlouhatánský vojenský konvoj.

Dělají si z nás legraci? Na to se zřejmě v pátek večer ptali mnozí řidiči na dálnici D1. Cestu tam blokoval stovky metrů dlouhý konvoj vozidel americké armády, jedoucí směrem na východ. A takových jelo ve stejný den po Česku deset!

Problémy byly v pátek večer nejdříve na dálnici D5 před Prahou, kdy podle agentury aktu.cz sjel jeden z transportérů do příkopu. Nehoda prý nebyla vážná, ale zablokovala průjezd asi na hodinu.

Konvoj ale působil problémy hlavně na nejfrektovanější a zároveň rozkopané D1. Kolona tam kvůli nehodě zastavila a zablokovala pravý pruh. „Jedno vozidlo nedobrzdilo a poškodilo vozík na vodu za vozidlem před ním. Nehoda se vyřešila a pokračovalo se dál,“ řekl Aha! mluvčí generálního štábu Jan Šulc. Během včerejška se podle něj první kolona z deseti vydala z mezizastávky ve Vyškově směrem na Břeclav.

Kam Amíci jeli?
Armáda pustila na české silnice Američany, kteří jeli ze základny v Německu na cvičení do Maďarska, Rumunska a Bulharska. Celkem šlo o 230 vozidel, s kterými jelo 900 vojáků.

Armáda: Nehodu nenaplánujete
Armáda to tak naplánovala a jinak to prý nešlo. „Plánovali jsme to s maximálním ohledem, aby byla doprava co možná nejhladší,“ řekl Šulc, podle něhož se přepravy plánovaly spíše do nočních hodin a navíc byl celý konvoj rozdělen do deseti kolon. „Ta nehoda je věc, kterou nikdy nemůžeme zcela vyloučit,“ doplnil Šulc.

Na video z nehody se podívejte zde:



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.