Nešťastný důchodce: Potřetí mu poškodili hrob rodičů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Nešťastný důchodce: Potřetí mu poškodili hrob rodičů!

František Tůma u hrobu svých rodičů. Kolem náhrobku udělal betonovou obrubu, aby sekačka nepoškodila žulu. Obrubu našel zase odřenou.
František Tůma u hrobu svých rodičů. Kolem náhrobku udělal betonovou obrubu, aby sekačka nepoškodila žulu. Obrubu našel zase odřenou. (Foto Aha! – Vlaďka Hradská)

Pocit bezmoci prožívá František Tůma (68). Trápí ho, že už třetí rok za sebou musí opravovat hrob svých rodičů. Poškození objevil vždy poté, co se na hřbitově prováděla údržba zeleně.

Oštípané rohy nebo rýhy na žulových obrubách některých náhrobků. Tak to vypadá v místě posledního odpočinku v Nákří na Českobudějovicku. Podle Tůmy za to může starosta, který tam seká trávu. „Udělal jsem kolem náhrobku betonovou obrubu, aby to sekačku zachytilo a nepoškodila žulu. I ten beton musím zase po posledním sekání opravit. To není úcta k mrtvým,“ postěžoval si.


Starosta Nákří to ale vidí jinak. Podle něj si nikdo na poškození hrobů dosud nestěžoval. František Tůma podle něj porušil řád pohřebiště. „Svévolně si postavil kolem hrobu obrubník tři centimetry vysoký. Kdyby o to někdo zakopl, může se zranit. Zastupitelstvo ho už před rokem vyzvalo, aby to zapustil do země, a nic. Snažím se při sekání dávat pozor, dokonce i u hrobů stříkáme trávu herbicidem,“ reagoval starosta.

Autor:  hra

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.