Největší aquapark ve střední Evropě! Staví se u Prahy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Největší aquapark ve střední Evropě! Staví se u Prahy!

Tak bude stavba vypadat po dokončení.
Tak bude stavba vypadat po dokončení.

PRAHA – Konečně! Dlouhá léta rozestavěný a opomíjený aquapark na okraji Prahy v Průhonicích prožívá renesanci. Po letech dohadů a odkladů se dělníci pustili opět do práce, a když vše dobře dopadne, otevřou se brány vodního ráje už v březnu 2008.


Půjde přitom o největší stavbu svého druhu široko daleko!

K zábavnímu komplexu bude patřit čtyřhvězdičkový hotel s 240 pokoji, podzemním parkováním a kongresovým centrem. To bude zahrnovat několik sálů různých velikostí a pojme stovky hostů. Vodní svět doplní dva parkovací domy s 660 místy. V areálu nebude kromě bazénu chybět fitness, šestnáct luxusních saun, supermoderní vířivky, potápěčský bazén, pomalá řeka, devět dlouhých toboganů, skluzavky, dětské brouzdaliště, relaxační laguny nebo plážový bar s bohatým výběrem nápojů.

„Koupili jsme rozestavěný aquapark v prosinci 2005 a hned jsme začali řešit projektovou dokumentaci a detaily uspořádání komplexu. To byl hlavní důvod, proč se ve stavbě tři roky nepokročilo. Kliknutím zvětšeteChtěli jsme totiž něco jiného než původní ruský investor,“ řekl Aha! projektový manažer stavby Otakar Šmíd. Původní investor se o nereálnosti stavby v původní podobě přesvědčil dost tvrdě, došly mu totiž peníze. „Naštěstí se zastavení prací nijak neprojevilo na kvalitě staveniště,“ dodal Šmíd.

Přesto se cena dostavby areálu bude pohybovat těsně pod dvěma miliardami korun a celková cena aquaparku po dokončení by mohla dosáhnout 2,75 miliardy korun. Není se co divit, jde o největší aquapark ve střední Evropě. Stavba probíhá na 57 tisících metrech čtverečních. Zevnitř by měl obrovský komplex evokovat luxusní bazénový palác se střechou ve tvaru skleněných pyramid a rozsáhlou vstupní halou. Kapacita parku bude 3000 návštěvníků denně.


Autor: (nek)
Foto Aha! – Kateřina Kalibánová, archiv, infografika Rastislav Bujna

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.