Jubilejní desátý sraz »poršáků« ve Zlíně: Luxus na čtyřech kolech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Jubilejní desátý sraz »poršáků« ve Zlíně: Luxus na čtyřech kolech!

Na všechny strany zářil luxusní žluťásek – Cayman GT 4, kterých bylo vyrobeno jen okolo tisíce kusů.
Na všechny strany zářil luxusní žluťásek – Cayman GT 4, kterých bylo vyrobeno jen okolo tisíce kusů. ( Foto Aha! – Slávka Červená)

Symbol luxusu, umělecká díla na čtyřech kolech. To se říká o vozech značky Porsche. A ve Zlíně se včera konal už desátý sraz milovníků těchto vozů. 

„Zahajujeme sezónu. Přijelo rekordních 90 nadšenců z Německa, Rakouska, Slovenska a Česka. Odtud budou směřovat do Kroměříže, aby poznali toto krásné místo, jež je zapsané do světového dědictví UNESCO,“ řekla Aha! organizátorka Martina Hniličková.
Zvědavci obdivovali vše, od nejnovějších karoserií z roku 2016 až po nejstarší model pocházející z USA z roku 1961. Po emigraci v roce 1965 si tam krasavce smetanové barvy koupil Zdeněk Baše (76), který žije od roku 2007 v Kolíně. „Dvakrát jsem s ním jel závody ve Francii. Mým snem je Targa Floriio na Sicílii, které absolvovala Eliška Junková,“ řekl.

2 kusy na světě 
Unikát vlastní Dalibor Nerad (63), který léta pracoval ve vývoji porsche. „Je to závodní speciál, postavený v továrně v roce 1978 speciálně pro rallye Monte Carlo. Vyrobeny byly dva kusy. Jeden je v muzeu v Německu. Tento jsem našel na vrakovišti a 10 let ho dával dohromady. Všechny díly jsou původní, včetně pneumatik,“ uvedl nadšenec, který žije střídavě v Přerově a Stuttgartu.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.