Hrozivé zjištění soudního znalce: Mirečka (†5) trhali psi, i když už nežil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Hrozivé zjištění soudního znalce: Mirečka (†5) trhali psi, i když už nežil!

Část zabijácké smečky.
Část zabijácké smečky. (Foto Aha! – Jitka Pecharová)

Přestože už nežil, dál ho trhali! O brutalitě útoku psí smečky, která loni v září zabila Mirečka (†5) v Lužci nad Cidlinou, promluvil soudní znalec, který dítě prohlížel.

Podle lékaře chlapec zemřel pár minut po opakovaném útoku psů kvůli vykrvácení. Smečka osmi kříženců větších plemen mu prokousla hrdlo a útočila i na další části těla, i když už nejevil známky života.

„Rány na končetinách a trupu vznikly až po smrti,“ uvedl znalec u soudu, před nímž otec (55) dítěte a chovatel Pavel H. (29) psů čelí nařčení, že hocha nechali bez dozoru s volně pobíhající smečkou na zahradě.
U soudu by měla ještě vypovídat znalkyně z oboru kynologie. Poté by mohl padnout rozsudek. Oběma mužům hrozí až šestileté tresty.

Chovatel psů Pavel H.
Jak se tragédie stala
Obžaloba uvedla, že otec Mirečka nehlídal a majitel osmi psů, z nichž tři patří jemu a zbytek přítelkyni, řádně nezajistil. K tragédii došlo, když si otec s dítětem přijel k chovateli půjčit vozík za auto. Chlapce nebavilo čekat a tak mu dovolili, že může jít za psy. Na pozemku mu pak jeden nebo možná více psů prokouslo krk.

Hrozivé svědectví táty
„Myslel jsem, že ho psi napadli a on se schoulil na zemi, aby se ubránil. Když jsem ho vzal, zaklonila se mu hlavička a já viděl tu strašnou díru v krku. Držel jsem mu krček a mezi prsty mi proudila krev. Vestičku měl nasáklou jako hadr.“

Mirečkův otec před výpovědí znalce raději odešel ze soudní síně.

Přečtěte si
kiwi65
5. 4. 2017 • 16:30

Majiteli psů hrozí šest let???Není to málo???

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.