Policejní zátah na matky za volantem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Policejní zátah na matky za volantem!

 (pro Aha!: Ivan Dostál)

ZLÍN – „Dobrý den, víte o tom, že hazardujete s životem svého dítěte?“ Takto vítali policisté při velké bezpečnostní akci většinou matky řidičky.

A během chvilky narazili na desítky takových matek, které neměly své dítě připoutané bezpečnostním pásem ani v autosedačce.

„Ta je sice zatím povinná, jen když řidiči překročí 70 km/h. Od 1. července se to ale změní,“ upozornila mluvčí zlínské policie Lucie Javoříková.

Policisté si na pomoc vzali hygieniky, kteří na nebezpečí, které číhá během jízdy v autě, řidiče upozorňovali. „Loni na silnicích zemřelo 36 dětí, a to je poměrně vysoké číslo. Denně se setkáváme s řidiči – rodiči, kteří převážejí své děti nepřipoutané,“ řekla Aha! Magda Černická z Krajské hygienické stanice Zlínského kraje.

Během pěti minut například policisté zastavili hned tři ženy, které své děti vozily v autě bez pásů nebo sedačky. „Většinou si na to dávám pozor, jenže tentokrát spěchám a nezkontrolovala jsem, jestli se děti připoutaly bezpečnostním pásem,“ uvedla jedna z řidiček, která sama nebyla připoutaná. Jenže podle policistů právě okamžik, kdy řidiči spěchají a ještě nejsou oni ani jejich děti připoutaní, je nejhorší. Za těchto okolností se totiž nejčastěji stávají vážné nehody.

Policejní hlídky byly ve Zlíně doslova na každém rohu. „Pouze řidiče napomínáme, je to bez pokut. Příště ale tak vlídní nebudeme,“ dodala Lucie Javoříková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.