Nejvyšší Čech (224 cm) je těžce nemocný, ale... Nechtějí ho léčit,že je moc velký! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Nejvyšší Čech (224 cm) je těžce nemocný, ale... Nechtějí ho léčit,že je moc velký!

Mezi lidi moc nechodí, takhle se jej podařilo zachytit na loňském festivalu rekordů v Pelhřimově.
Mezi lidi moc nechodí, takhle se jej podařilo zachytit na loňském festivalu rekordů v Pelhřimově. (pro Aha! – Kateřina Kovářová)

PRAHA – Napůl k smíchu, napůl k pláči je kuriózní situace, která provází největšího muže Česka Tomáše Pustinu (30) z Rozkoše u Humpolce. Kvůli svému abnormálnímu vzrůstu má velké zdravotní trable, které se stále stupňují.

Napůl k smíchu, napůl k pláči je kuriózní situace, která provází největšího muže Česka Tomáše Pustinu (30) z Rozkoše u Humpolce. Kvůli svému abnormálnímu vzrůstu má velké zdravotní trable, které se stále stupňují. Teď se konečně jeho rodině podařilo sehnat díky sponzorovi peníze na léčbu, jenže – v lázních největšího Čecha odmítli přijmout!

„Na takhle velkého člověka prostě nemáme postel,“ nechala se slyšet jedna ze sestřiček z třeboňských lázní, kam měl Tomáš nastoupit. Přitom léčení potřebuje, je vážně nemocný. Kvůli své abnormální výšce 224 cm a váze 170 kg mu vypovídají službu klouby, dva měsíce teď kvůli velkým otokům dokonce nemohl chodit!

Výška je Tomáši Pustinovi na obtíž. V osmnácti utrpěl na kole vážný úraz se zlomeninami a od té doby je v invalidním důchodu. Pohybovat se může jen pomocí berlí, většinu času tráví doma v bytovce s kocourem Cipískem. „Nejvíce nás ale mrzí, že on sám nemůže téměř nic dělat. S pohybem to má těžké, v podstatě jen kouká z okna nebo čte noviny. Ztěžka se mu i mluví. Nevíme, co s ním,“ nechala se před časem slyšet jeho maminka Alena.

Být obrem není žádný med, třeba jen sehnat boty... Jedno jeho chodidlo měří 39,5 cm, druhé pak 37 cm. Boty mu šije soukromý švec z Havlíčkova Brodu, dokonce i ponožky musí mít dělané na míru a nazouvací lžíci má z oceli.
Problémy má také s přepravou. Rodina Pustinových vlastní auto, do kterého se Tomáš vejde jen v případě, že maminka sklopí dopředu přední sedačku a on si sedne dozadu.

Postel, ve které denně doma usíná, je také dělaná speciálně na míru a měří úctyhodných 240 cm. Což je ovšem téměř o půl metru více, než kolik mají standardní lůžka v nemocnici a lázních. A právě proto se do nich obr jen tak nepodívá...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.