Zlom v kauze Čunek: Vyměnili žalobce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zlom v kauze Čunek: Vyměnili žalobce!

Jiří Čunek
Jiří Čunek (Aha! – Alexandr Malachovský, ČTK)

PRAHA – „V případu korupční aféry vicepremiéra Jiřího Čunka (KDU-ČSL) pochybil žalobce i policie,“ tvrdí nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká. Proto odebrala případ přerovskému státnímu zástupci Radimu Obstovi a předala jej žalobci Arifu Salichovi z Jihlavy. Ten chce, aby případ řešil nový vyšetřovatel. Opozice na protest proti tomu přerušila jednání Sněmovny – vláda prý kauzu Čunek manipuluje.

„Vzhledem k tomu, že nejvyšší státní zástupkyně uznala pochybení státního zástupce i policie, doufám, že vyšetřování teď bude nezávislé,“ sdělil deníku Aha! Čunek. ČSSD i komunisty to ale rozčílilo a chtěli včera ve Sněmovně po vládní ODS vysvětlení, proč Vesecká žalobce vyměnila. Odpovědi se nedočkali. „Doba, kdy do jednání státního zastupitelství zasahovali politici, je pryč,“ řekl šéf poslanců ODS Petr Tluchoř.

„Vy chcete kauzu zamést pod koberec!“ křičel Michal Hašek (ČSSD). Poslanci sociálních demokratů schůzi přerušovali přestávkami a nakonec oznámili, že až do úterý budou zasedání Sněmovny blokovat v reakci na to, že koaliční strany vetovaly zařazení debaty o Čunkovu případu na program včerejší schůze. „Soudruzi ve Sněmovně ukázali, jak zodpovědně přistupují ke své práci. Zjevně zavzpomínali na starý dobrý socialismus, kdy také utíkali z práce v pátek již před obědem, aby byli včas na chalupě,“ okomentoval to poslanec Daniel Petruška (ODS).

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.