Pavla Přikrylová (41): Mám kamion v obýváku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pavla Přikrylová (41): Mám kamion v obýváku!

Pavla Přikrylová ukazuje, kde stála okamžik před nárazem.
Pavla Přikrylová ukazuje, kde stála okamžik před nárazem. (pro Aha! – PČR Přerov a Ivan Dostál)

VÝKLEKY – O obrovském štěstí v neštěstí může mluvit Pavla Přikrylová (41) z Výklek na Přerovsku. Právě sledovala televizi, když jí do domu narazil kamion. Neovladatelný kolos ji minul jen o pár decimetrů.

  • Je to zatáčka smrti!
  • Bydlí v garáži
  • Dům nebyl pojištěný

„Pamatuju si jen hrozný pískot a pak obrovský náraz. Co bylo dál, nevím,“ líčí hrůzné okamžiky. Její přítel Stanislav Švébiš (49) dodává: „Byl jsem zrovna ve vedlejší místnosti u počítače, ihned po nárazu jsem běžel za Pavlou do obýváku. Ještě jsem zahlédl, jak vyběhla z pokoje na chodbu, v příštím okamžiku se strop v obýváku zřítil. Zachránila si život na poslední chvíli.“

O život jako zázrakem nepřišel ani slovenský řidič (58) kamionu. S těžkými zraněními skončil v olomoucké nemocnici. „Řidiči zřejmě v kopci selhaly brzdy. Kromě domu paní Přikrylové kamion vážně poškodil i dva další domy,“ doplňuje přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

Pavla Pospíšilová ani její přítel teď nevědí, co dál. „Statik nám povolil, že můžeme zůstat v garáži. Dnes tady proto přespíme, ale je jasné, že to není řešení. Jak vidíte, je to absolutní provizorium, nemáme tady ledničku, televizi, prostě nic,“ rozhazuje zoufale rukama paní Pavla.

„Zítra přijede statik znovu a rozhodne, zda budeme muset barák shodit, nebo ho zachráníme. Z čeho bychom ho však opravili, absolutně netuším. V posledních deseti letech jsme totiž do jeho rekonstrukce dali všechny úspory. Nejhorší ale je, že dům nebyl pojištěný,“ říká se slzami v očích Stanislav Švébiš.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.