Porod v cirkusu Jo-Joo: Tygřice chtěla miminka zabít! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Porod v cirkusu Jo-Joo: Tygřice chtěla miminka zabít!

Krotitel Joo pro ně musel vlézt do klece k rodící tygřici.
Krotitel Joo pro ně musel vlézt do klece k rodící tygřici. (pro Aha! – Emanuel Bořánek)

LIBEREC – Narození dvojčat tygra usurijského se včera ráno změnilo v cirkuse Jo-Joo v boj o holý život. A to nejen roztomilých koťátek, ale i krotitele Jaromíra Joo (52).

Narození dvojčat tygra usurijského se včera ráno změnilo v cirkuse Jo-Joo v boj o holý život. A to nejen roztomilých koťátek, ale i krotitele Jaromíra Joo (52). Matka Jena chtěla svá mláďata zabít, a tak krotiteli nezbylo nic jiného než vlézt k zuřící tygřici do klece…

První mládě porodila prvorodička, dvou a půlletá Jena, v 7,15 a druhé se na svět dostalo po více než hodině. „Je to příroda, u porodu si pomáhá sama,“ říká Joo. Jenže Jena vzala jedno z mláďat do tlamy, začala běhat po kleci a vypadalo to, že ho umlátí a druhé ušlape.

„Musel jsem vlézt do klece a snažit se jí dostat to mládě z tlamy, a vlezte k rodící tygřici a odeberte jí mládě. Můžu tak slavit dvojnásobně, narození vzácných tygřat, kterých je v přírodě jen kolem tří set a taky to, že mě nesežrala,“ říká Jaromír Joo.
„Pokud se mi je podaří odchovat, tak si je chci nechat ve svém karavanu, něco jako psy. Moje žena už z toho má strach teď,“ směje se šťastný chovatel.

Slavit může i otec tygřat, tříletý Borneo, sám má dnes totiž narozeniny. „Potomci se mu narodili jen o den dříve,“ říká krotitelova žena Marcela, kterou teď čeká těžká šichta. Po třech hodinách ve dne i v noci musí tygří sourozence krmit mlékem z lahve.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.