Taxikář postřelil zákazníka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Taxikář postřelil zákazníka

S prostřeleným břichem skončil v nemocnici pasažér, na kterého vypálil taxikář. Policie nyní šetří, zda šlo o sebeobranu.
S prostřeleným břichem skončil v nemocnici pasažér, na kterého vypálil taxikář. Policie nyní šetří, zda šlo o sebeobranu.

PRAHA – S prostřeleným břichem skončil v nemocnici 29letý pasažér taxi. Ránu na něj ze soboty na neděli v půl třetí ráno vypálil v Praze-Nuslích taxikář (44), kterému muž odmítal zaplatit.

S prostřeleným břichem skončil v nemocnici 29letý pasažér taxi. Ránu na něj ze soboty na neděli v půl třetí ráno vypálil v Praze-Nuslích taxikář (44), kterému muž odmítal zaplatit...

Zákazník, který se nechal odvézt do ulice U Svépomoci v Praze 4, byl prý nespokojen se službou, a proto řekl: „Nic nezaplatím!“ Taxikář mu tedy pohrozil, že zavolá policii. To ale na klienta zapůsobilo jako červený hadr na býka. Otevřel dveře, popadl na zemi ležící kovovou násadu od koštěte a hrotem bidla praštil řidiče do hrudníku.
Šofér vedle sedačky nahmatal svou legálně drženou pistoli a pokusil se mladíka zastrašit výstřelem do vzduchu. Rozlícený pasažér ale neustoupil. Oba muži se začali prát. Při potyčce vyšla ze zbraně další rána. Střela zasáhla zákazníka pod žebra. Krvácející se sesunul k zemi. Na místo ihned vyjely sanitky. „Muže s prostřeleným břichem jsme odvezli do Vinohradské nemocnice. Na chirurgii do Thomayerovy nemocnice v Krči jsme dopravili i taxikáře. Má pohmožděniny hrudníku a oděrky,“ řekla deníku Aha! mluvčí pražské záchranky Simona Cigánková.
Podle policejní mluvčí Evy Miklíkové žádné obvinění zatím nepadlo. Kriminalisté budou prověřovat, zda se jednalo o úmyslné ublížení na zdraví, nedbalost nebo nutnou obranu. Možná se dokonce budou z trestného činu zodpovídat oba aktéři. „Více budeme vědět až po výslechu postřeleného. Lékaři ho v sobotu operovali. Je mimo ohrožení života, vypovídat ale zatím nemohl,“ dodala policejní mluvčí.


Autor: Saša VETKOVSKÁ
Foto: TV Nova

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.