Sobotka slibuje: Důchody porostou rychleji! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Sobotka slibuje: Důchody porostou rychleji!

Bohuslav Sobotka
Bohuslav Sobotka (Foto: ara)

S těžkým kalibrem vyrukovali na voliče sociální demokraté: penze porostou rychleji, sociální bydlení a alimenty »ošetří« nové zákony. Informoval o tom včera šéf ČSSD Bohuslav Sobotka.

Vládě by měla příslušné návrhy předložit ministryně práce Michaela Marksová (ČSSD). Největší šanci na schválení do voleb mají ty, které už ve Sněmovně jsou. Týká se to například nemocenské či důchodové novely se zastropováním věku odchodu do penze v 65 letech. Právě do tohoto projednávaného zákona by se mohl dostat jako pozměňovací návrh i model vyšší valorizace penzí, pokud by s tím koalice souhlasila.

Důchodová komise navrhla, aby se penze nově zvyšovaly výrazněji - o polovinu růstu reálných mezd místo nynější třetiny a o růst cen zboží, které pořizují senioři. Ročně by se na důchody vydalo zhruba o tři miliardy víc. V brzké době chce předseda vlády představit i podporu »pracujících rodin s dětmi«. Podle něj řada z nich na přídavky nedosáhne, kvůli nízkým příjmům nemohou ani uplatnit daňové slevy. Návrhy na zlepšení zaměstnávání lidí z ghett by měla připravit nová komise.

Přečtěte si
hejhej
14. 12. 2016 • 13:39

Chronický žvanil Sobotka vždycky před volbama slibuje a po volbách rychle zapomene. Opět před volbama "leze do řiti" důchodcům a cikánům nesmyslnými sliby. Sobotka se předvedl jako vlastozrádce a lhář, neslíme zapomínat také na sliby o církevních restitucích a pak se spojil v koalici s KDUČSL, má vinu na prodej bytu OKD a jejich byty za "hubičku" zloději Bakalovi a tak by se dalo pokračovat. Proto ČSSD spoulu s ODS, TOP09 a KDUČSL NEVOLIT !!!!

trhnisinadledvinkou
14. 12. 2016 • 12:04

a to všechno dá bohuš sralbotka ze svýho nebo o to odrbe poslance?

domino22
14. 12. 2016 • 11:39

Sobotkovi a ČSSD nevěřím ani nos mezi očima............ hrabou jenom sami pro sebe a na důchodce serou

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.