Vinen! Zavraždil Katku (†24), neboť neunesl jejich rozchod! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Vinen! Zavraždil Katku (†24), neboť neunesl jejich rozchod!

Úspěšná studenka Katka byla brutálně zavražděna.
Úspěšná studenka Katka byla brutálně zavražděna. (Foto Aha! – Jiří Nováček)

Radúz Šafránek (23) stráví příštích 18 let za mřížemi. Do nejpřísnějšího typu kriminálu ho včera poslal soudce Petr Jirsa. Shledal ho totiž vinným z bestiální vraždy vysokoškolačky Katky O. (†24).

Šafránek svou bývalou lásku letos v březnu zavraždil 25 ranami nožem v arboretu Mendelovy univerzity v Brně. „Pana obžalovaného usvědčují kamerové záznamy, časový snímek činu, odborné expertizy i svědectví řady lidí,“ řekl soudce. Dodal, že motiv k vraždě dívky neměl nikdo jiný.

Radúz Šafránek při vynášení rozsudku nehnul brvou a po celou dobu procesu neprojevil sebemenší lítost. Pozůstalé rodině se neomluvil. Trvá na tom, že v areálu školy 8. března nebyl. V soudní síni se však včera nenašel jediný člověk, který by mu to uvěřil. Šafránek byl v obličeji byl bledý a zavrávoral, justiční stráž jej musela podepřít.

Víte že...
...vraždu Šafránek plánoval? Na schůzku s dívkou si přinesl útočný vojenský nůž, což není podle psychologů normální. Kdyby nevraždil, velmi by podle psychiatrů litoval dívčiny smrti. To se však dosud ani na vteřinu nestalo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.