Nemocniční vrah Zelenka: Prošetřují čtyři nová úmrtí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nemocniční vrah Zelenka: Prošetřují čtyři nová úmrtí!

Má Zelenka na svědomí další úmrtí? Policisté zatím nevědí.
Má Zelenka na svědomí další úmrtí? Policisté zatím nevědí. (archiv)

HAVLÍČKŮV BROD – Heparinový vrah Petr Zelenka (30) neustále zaměstnává policii! Kriminalisté prověřují další trestní oznámení, která v souvislosti s podezřelými úmrtími v havlíčkobrodské nemocnici podala komise ministerstva zdravotnictví i občané. Mezi nimi jsou také čtyři zcela nové případy.

„Jde o podezřelá úmrtí na oddělení ARO. Čtyři z nich jsou nové případy, které jsme dosud nevyšetřovali,“ řekl královéhradecký vyšetřovatel případu Milan Jušta s tím, že jde o trestní oznámení na nemocnici a nikoliv přímo na Zelenku. U něj se krajští vyšetřovatelé stále zabývají staršími případy, v nichž ho viní z osmi vražd a devíti pokusů o vraždu.

Z oznámení, která nyní mají havlíčkobrodští policisté na stole, jich pět podali pacienti nebo jejich příbuzní, dalších jedenáct pak ministerstvo, jehož znalecká komise během hloubkové kontroly v nemocnici prověřila 382 chorobopisů. Kdy muži zákona prošetří i nová trestní oznámení, se zatím neví. Spis je prý velmi obsáhlý a jeho prostudování zabere spoustu času.

Ředitel havlíčkobrodské policie Jaroslav Hrdina se však brání a tvrdí, že o nové případy nejde. Královéhradečtí vyšetřovatelé podle něj poslali havlíčkobrodským kriminalistům po selekci případu některé dílčí úkoly. „Budeme spolupracovat s útvarem v Hradci Králové na dořešení celé kauzy. Nic nového to není,“ řekl ředitel.

Bývalý zaměstnanec nemocnice Zelenka zabíjel tím, že pacientům ARO podával lék na ředění krve Heparin a lidé vykrváceli.

25.5.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.