Protesty proti zvolenému prezidentovi USA přitvrzují: Zabijte Trumpa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Protesty proti zvolenému prezidentovi USA přitvrzují: Zabijte Trumpa!

Z Trump Tower se stala pevnost.
Z Trump Tower se stala pevnost. (Foto Reuters, EPA)

Začalo to relativně pokojnými protesty, teď však odpůrci nově zvoleného prezidenta přitvrzují. Na internetu vyzývají ke spáchání atentátu na Donalda Trumpa (70)! A tajné služby neberou tyto výhrůžky na lehkou váhu.

Trump si nadělal zástupy nepřátel už během kampaně, když pozurážel muslimy, Mexičany, ženy... Vlna nenávisti se však naplno vzedmula až po jeho volebním triumfu.

Atentát při inauguraci
Po protitrumpovských protestech konaných napříč celou Amerikou vznikla na sociální síti Twitter skupina s výmluvným názvem Zabijte Trumpa. K ní se přidávají další a další lidé. Nejčastěji vyzývají, aby atentát by spáchán během jeho lednové inaugurace. Hrozbami už se začala zabývat americká Tajná služba (USSS). „Od úterka, kdy byl zvolen, se výhrůžky zabitím množí astronomickou rychlostí. Musíme je brát vážně, proto monitorujeme a vyhodnocujeme každý příspěvek na sociálních sítích,“ prohlásil nejmenovaný agent USSS.

Manévry kolem Trumpovy věže: Zábrany, barikády, bezletová zóna...
Chce postavit zeď na hranicích s Mexikem, zatím však hradby vyrůstají kolem jeho »věže« na Manhattanu. Z Trumpova nejznámějšího mrakodrapu, v němž zároveň s rodinou bydlí, se v posledních dnech stala pevnost. Vchod do Trump Tower zatarasily betonové zábrany, několik náklaďáků s pískem tvoří barikádu u chodníku. Všude postávají po zuby ozbrojení policisté a nad budovou dokonce vznikla bezletová zóna! Až do 20. ledna, kdy bude oficiálně jmenován prezidentem, nad ní do výšky 915 metrů nesmí přelétat žádné letouny ani vrtulníky. Donalda ochrání nová »bestie«
Až bude coby prezident cestovat napříč USA, nebezpečí mu, alespoň na silnicích, hrozit nebude. Trumpa totiž ochrání obrněná limuzína, které se říká Cadillac One, ale také Bestie. Jde o upravený Cadillac, který nevychází z žádného sériového modelu a je určen přímo pro hlavu USA. General Motors už dokončují její novou generaci, která bude vycházet z té, s níž jezdí Barack Obama (55). Bestie je konstruována tak, aby odolala výbuchu minometného granátu, nastražené výbušniny i střelby ze všech používaných puškových nábojů. Opancéřovaný vůz s pneumatikami, které v případě nouze nepotřebují vzduch, vyjde na cca 36 milionů korun.

Voliči se mlátí navzájem
Trumpův volební triumf rozdělil Američany tak radikálně, že v ulicích se množí bitky jeho přívrženců s těmi, kteří volili Hillary Clinton (69). Například v jednom baru v Kalifornii napadla skupinka »Trumpovců« gaye Chrise Balla. „Řvali: Máme novýho prezidenta, ty zas*aná buz*o. A pak mi rozbili o hlavu lahev,“ prohlásil Chris, který skončil zkrvavený v nemocnici. V Chicagu zase partička mladíků zkopala muže, který měl na autě Trumpovu samolepku. „Rozkopejte mu p*del, volil toho zm*da,“ křičeli na videu, které natočil svědek.



Přečtěte si
hejhej
12. 11. 2016 • 22:23

Stejné jako u nás. Když není zvolen jejich favorit tak řvou jako paviáni. U nás pitomci lítali s červenými kartami a protestovali na Staromáku. Hlavně,že mají plnou hubu demokracie.

zamlzena
12. 11. 2016 • 15:55

Všechno souvisí se vším a byli jsme v omylu,když jsme spoléhali na nějkého Velkého bratra. Musíme se starat sami. Jsme asi jako malé dítě, které chce vodit za ruku, ale žádný Velký bratr není pan Dobrotivý a dříve nebo později začne vždy myslet více na sebe.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.