V nemocnici nešel proud! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

V nemocnici nešel proud!

Nemocnice v Karlových Varech zůstala dvě hodiny úplně bez proudu.
Nemocnice v Karlových Varech zůstala dvě hodiny úplně bez proudu. (pro Aha! – Eva Jarkovská)

KARLOVY VARY – Nemocnice v Karlových Varech byla dvě hodiny úplně bez proudu! Kromě výpadku totiž selhal i záložní zdroj na elektřinu. Aby lékaři zachránili životy, museli s pacienty na přístrojích dýchat ručně!

● Stovka pacientů mohla umřít!mohla umřít!
● Lékaři dýchali místo přístrojů

Podle lékařů bylo obrovským štěstím, že v tu dobu nikdo neležel na operačním sále. Doslova o život nemocných bojovali lékaři na oddělení ARO, kde přestaly fungovat dýchací přístroje. „Patří jim velký dík, u všech svých pacientů totiž museli ručně zajišťovat dýchání. Lékaři všem doslova zachránili životy,“ řekl deníku Aha! Jiří Štefan, ředitel karlovarské nemocnice.

Proč při výpadku proudu, který způsobila vichřice, nenaskočil záložní zdroj, zůstává záhadou. Selhal kvůli dosud nezjištěné technické závadě.

Vedení karlovarské nemocnice už přijalo několik opatření, aby se podobná situace neopakovala. V nejbližší době má v nemocnici přibýt další náhradní zdroj, který by udržoval v chodu kompresor v případě výpadku záložní energie.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.