Smrt školáka (†14) zůstane bez trestu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Smrt školáka (†14) zůstane bez trestu!

Tomášova smrt byla předčasná. Kdyby v doskočišti bylo dost písku, nemusel zemřít.
Tomášova smrt byla předčasná. Kdyby v doskočišti bylo dost písku, nemusel zemřít. (pro Aha! – Martin Průša)

VOLARY – Rodiče jsou v šoku! Za smrt školáka (†14), který se loni v červnu smrtelně zranil na školním doskočišti ve Volarech na Prachaticku, nikdo nemůže. Policie případ odložila.

Tomáš, který byl nadějným mladým sportovcem, trénoval v osudný den na atletické závody na doskočišti na školním hřišti. Dopadl ale při skoku tak nešťastně, že břichem narazil na betonový ohradník. Z banálního zranění se vyklubalo zranění smrtelné a chlapec třetí den v nemocnici zemřel.

I když policie původně obvinila ředitele školy Jaroslava Šimana, teď případ odložila. Vyšetřovatelé totiž prý zjistili, že neexistuje žádný předpis, který by nařizoval, jak má školní doskočiště vypadat. „Právě proto muselo Státní zastupitelství i policie případ odložit,“ řekla Aha! mluvčí jihočeské policie Jana Kameníková. „S tím se rozhodně nesmíříme. Je mi z českých zákonů špatně. Něčí lehkomyslnost zaviní smrt našeho syna a viník nebude potrestán?“ ptá se otec mrtvého chlapce Václav Korytar.

Jeho synovi se totiž stalo osudným to, že betonové hrany doskočiště byly obnaženy, v doskočišti bylo málo písku. Kdyby bylo písku dost, chlapec by nezemřel.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.