V Krkonoších vzniká jedinečná stezka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

V Krkonoších vzniká jedinečná stezka!

Vizualizace stezky korunami stromů s věží. Pohled na ni by měl evokovat rozvíjející se květ lotosu.
Vizualizace stezky korunami stromů s věží. Pohled na ni by měl evokovat rozvíjející se květ lotosu. (Foto Aha! – Jitka Pecharová, Stezka korunami stromů Krkonoše)

Stezka korunami stromů s unikátním vstupem do podzemí a vyhlídkovou, 45 metrů vysokou věží vyrůstá na úpatí Černé hory u Janských Lázní v Krkonoších. Její otevření se plánuje do začátku příštích letních prázdnin.

„Návštěvníci se dostanou nejprve na vodorovnou část stezky, vedoucí až 23 metrů nad terénem. Po 410 metrech se stezka zanoří do podzemí, které nabídne prohlídku mikrosvěta půdy od kořenů po nejmenší živočichy.

Poté budou postupovat vzhůru a obdivovat nádherný krkonošský smíšený les,“ popsal Filip Pekárek, jednatel společnosti Stezka korunami stromů Krkonoše, která bezbariérovou stavbu za 170 milionů korun realizuje. Její součástí bude i suchý 45 metrů dlouhý tobogán a interaktivní i adrenalinové sekce s překonáváním překážek.
Stezka bude unikátní zejména tím, že během cesty po ní se turisté ponoří pod zem, kde poznají, jak vypadá život mezi kořeny stromů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.