Nečesaný neuspěl, musí znovu za mříže! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nečesaný neuspěl, musí znovu za mříže!

Lukáš Nečesaný se musí vrátit do vězení.
Lukáš Nečesaný se musí vrátit do vězení. (Foto Aha! – Jakub Poláček)

Odseděl si dva roky ve vězení za pokus o vraždu kadeřnice v Hořicích. Po dovolání k Nejvyššímu soudu strávil rok a čtvrt na svobodě, teď se Lukáš Nečesaný (24) bude muset vrátit za mříže...

Pachatel v únoru 2013 kadeřnici nejméně šestkrát udeřil do hlavy polenem a z peněženky jí ukradl 10 000 korun. Vážně poraněnou ženu našel její syn a přežila jen díky rychlé lékařské pomoci.

Pražský vrchní soud se včera kauzou zabýval už potřetí. Napoprvé ji vrátil královéhradeckému soudu k novému projednání, napodruhé Nečesanému o tři roky snížil původní šestnáctiletý trest s odůvodněním, že je mladý a může se napravit. Pravomocný rozsudek ale loni zrušil Nejvyšší soud, nařídil nové projednání a Nečesaného nechal pustit z vězení. Soud v Hradci Králové ho ale opět potrestal 13 lety a odvolací soud trest potvrdil. Soud má nyní dva měsíce na vyhotovení rozsudku, pak se Nečesaný dozví datum nástupu do věznice.


Co zaznělo u soudu?
*„Ten skutek jsem opravdu neprovedl a paní poškozenou jsem opravdu nenapadl, neměl jsem k tomu důvod,“ uvedl Lukáš Nečesaný v závěrečné řeči. Podle něj policisté „udělali z dvacetiletého kluka na zakázku vraha“.
*Obhájce Nečesaného Oldřich Chudoba argumentoval prohlášením ženy, která měla milostný poměr s hlavním vyšetřovatelem v případu Nečesaného. Ten se jí v posteli měl přiznat, že manipuloval důkazy a na Nečesaného je vše nahráno.

Přečtěte si
ivoadler
1. 9. 2016 • 12:51

Přeju mu to, i kdyby to neudělal. Je to hajzlík.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.