Čtyřkilový Mireček: Narodil se v autobusu! Maminka ho porodila, když jela za přítelem do basy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Čtyřkilový Mireček: Narodil se v autobusu! Maminka ho porodila, když jela za přítelem do basy

„Mireček má oči po tátovi a vlasy po mně. Přítel je plešatý,“ usmívá se Věra.
„Mireček má oči po tátovi a vlasy po mně. Přítel je plešatý,“ usmívá se Věra. (Aha!: Alexandr Malachovský)

PRAHA – „Nejdřív mě začaly brát šílené křeče. Před Prahou mi praskla plodová voda a během chvilky byl maličkej na světě,“ vypráví zážitky ze svého třetího porodu maminka malého Mirečka Věra Hylská (27).

„Nejdřív mě začaly brát šílené křeče. Před Prahou mi praskla plodová voda a během chvilky byl maličkej na světě,“ vypráví zážitky ze svého třetího porodu maminka malého Mirečka Věra Hylská (27). Skoro čtyřkilového syna totiž porodila cestou z Karlových Varů do Prahy na zadním sedadle autobusu.

„Nějakej kluk mi tam půjčil triko, takže jsme do něj Mirečka zabalili, a pak mi dal ještě ručník, aby byl v teple. Než přijela sanitka s doktorem, tak jsem si položila malého na hrudník,“ popisuje Věra s tím, že doktor nakonec už s vedením porodu neměl žádnou práci. „Když přijeli, tak mi přestřihli pupeční šňůru a jeli jsme sem do porodnice. A tady už dodělali zbytek, vytáhli mi placentu a bylo,“ usmívá se šťastná Věra, která se na cestu ve vysokém stupni těhotenství vydala kvůli svému příteli a tátovi malého Míry.

„Jela jsem za přítelem, který je momentálně zavřenej ve věznici v Horním Slavkově, protože mě chtěl s bříškem ještě vidět,“ uvádí důvod, proč cestovala po republice autobusem.

I když má Mireček už dva sourozence, bude vyrůstat jako jedináček. „Andree bude sedm, půjde do školy. A Danielce bude rok. První holku mám u bývalého manžela a druhá je bohužel v adopci. Po rozvodu jsem přišla o bydlení a práci, tak jsem po porodu řekla paní sociální, aby Danielku dala raději do adopce, aby se měla v jiné rodině líp,“ říká už s osudem smířená Věra.

Jak teď budou s Mirečkem žít a kam z porodnice půjdou, zatím pořádně neví. „Bydlela jsem v azylovém domě, ale tam s dětmi být nemůžu. Snad přes Naději seženu azyl pro matky s dětmi,“ doufá žena, která se odmítá vrátit domů k rodičům.
„Měla jsem s nimi problémy. Řekla jsem jim, že se o sebe dokážu postarat. A taky že se o Mirečka postarám, jak nejlíp dokážu,“ říká Věra odhodlaně a věří, že do nového azylu za nimi za půl roku přijde i Mirečkův táta. „Jsou tam celé rodiny, bude tam moct přijít za námi. Přítel dělal u bezpečnostní služby a chce se tam vrátit. Je slušný chlap, do věznice ho dostala manželka kvůli alimentům, které stejně platí,“ říká Věra, která před sebou stále vidí vyděšenou stevardku z autobusu. „Měla vykulený oči a jen říkala, tohle se mám ještě nikdy nestalo,“ směje se.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.