Vrazi jsou i mezi uprchlíky! Ubrání Merkelová vstřícnou politiku? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Vrazi jsou i mezi uprchlíky! Ubrání Merkelová vstřícnou politiku?

Pořád Angela Merkelová věří, že to s uprchlíky zvládne?
Pořád Angela Merkelová věří, že to s uprchlíky zvládne? (EPA, ara)

Čtyři útoky v jednom týdnu, které jsou úzce spjaté s migrací. K útoku sekerou ve vlaku a střelbě v Mnichově se v neděli přidala vražda mačetou a exploze u festivalové brány. Angela Merkelová bude nyní své humanistické postoje hájit velmi těžce.

Na hudební festival v bavorském Ansbachu se snažil proniknout podezřelý Syřan s batohem, ochranka ho však nepustila. A dobře udělala! O chvíli později se totiž odpálil u blízké vinárny. Jen zázrakem nezabil nikoho kromě sebe, nicméně 12 lidí zranil. Kdyby se dostal mezi 2500 návštěvníků koncertu, asi by bilance byla podstatně tragičtější.

Policie rychle zjistila, co byl atentátník (†27) zač. Přišel ze Sýrie před dvěma lety, ale azyl nedostal – úřady ho chtěly vrátit do Bulharska, přes které do Evropy přišel. Za relativně krátkou dobu se ukázal být problematickým. Policie ho měla v záznamech kvůli drogovým deliktům a léčil se na psychiatrii, dvakrát se prý už chtěl zabít.

„Je velmi pravděpodobné, že toto byl skutečný islamistický sebevražedný útok,“ říkal zprvu opatrnĚJI bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann. Do batohu totiž kromě výbušniny nacpal šrouby, aby ublížil více lidem. „Potvrzeno. V jeho mobilu se našlo video, kde slibuje odplatu za zabíjení muslimů,“ upřesnil pár hodin poté.

Zhrzená láska v kebabu
Týž den odpoledne navíc řádil jeho krajan (21) v Reutlingenu – rovněž to byl žadatel o azyl s psychickými problémy a kriminální minulostí, včetně ublížení na zdraví, drog a krádeží. Třiceticentimetrovým nožem na okrajování kebabu zabil 45letou Polku!

O terorismus v pravém slova smysli ale nejspíš nešlo, »jen« o barbarskou popravu: útočil cíleně na kolegyni z kebabového fast-foodu. Jejich společný kolega Mohammad Alhelo řekl listu Stuttgarter-Zeitung, že se Syřan do starší ženy zamiloval; podle Bildu mohla být ve 4. měsíci těhotenství.

Teď se ale pohádali, mladík ji pobodal a pak ve vzteku běhal po okolí. Na ulici a ve dvou restauracích poranil dalších pět lidí. Sám skončil na jednotce intenzivní péče, svědek ho srazil autem. Sedm minut po útoku už ho měla policie.

Tlak na kancléřku
Čtyři útoky v jednom týdnu mohou přitížit kancléřce Angele Merkelové. Nedávno jí přestala padat popularita, když se dohodla na omezení migrace s Tureckem a pevně čelí brexitu, ale teď se jistě dostane pod tlak. „Vstřícná politika přivedla do Německa až příliš mladých, nevzdělaných a radikálních muslimských mužů,“ tvrdí krajně pravicová strana Alternativa pro Německo (AfD). A i v Evropské unii hledá Merkelová podporu stále obtížněji.

Angela a migrace
„Německo je silná země. Zvládli jsme toho hodně, zvládneme i uprchlíky.“
AHA!: Ale za jakou cenu? A myslí si to i dnes?

„Nezapojím se do soutěže o to, kdo se dovede k uprchlíkům chovat nejhůře.“
AHA!: Dala přednost soutěži o nejtroufalejší neřešení.

„Definuje nás křesťanský ideál lidskosti. Kdo to nepřijme, je tady špatně.“
AHA!: Takže nic nedělat a nastavit druhou tvář.

„Stát a bezpečnostní aparát budou nadále dělat, co můžou, aby ochránili bezpečí nás všech.“
AHA!: Evidentně toho zas tolik nezmůžou.
Muž z mnichovského balkonu: Mít zbraň, zabiju ho!
Záhy po řádění Davida Sonbolyho (†18) v Mnichově svět obletělo video, jak se s ním vulgárně hádá jeden ze svědků. „Ty ču*áku, máš v hlavě nas*áno!“ V takovém duchu se nesla výměna názorů mezi balkonem a střešním parkovištěm, kam v jednu chvíli Sonboly vylezl.

„Hodil jsem po něm akorát pivní lahev. Kdybych měl pistoli, střelil bych ho do hlavy,“ řekl teď Thomas Salbey serveru Mail Online. I tak možná někomu zachránil život tím, že vraha na chvíli zdržel.



Přečtěte si
hejhej
26. 7. 2016 • 11:50

Merkelová má na rukou krev nevinných lidí, zavražděných pralidmi, vyznávači muslimské ideologie. Když už v loňském roce normální lidi upozorňovali, že tito neandrtálci se nikdy nezačlení, byli nazývání a snad ještě jsou xenofoby, rasisty, extrémisty, populisty včetně Sobotky, Diensbierm, Zaorálkem, Chovancem , Kocábem, Halíkem a mnoha dalšími. Nyní se ktěm chudákům řad Švejnar, Horáček, Halík.

zadnice
26. 7. 2016 • 10:34

Merkelová je naprosto mimo a vyloženě poškodila a poškozuje celou Evropu. Naší vládě je to jako vždy jedno a prot přijmeme opět "po důkladném výběru" dalších 80 lékařů a inženýrů!!!

ararat
26. 7. 2016 • 09:19

gurke = další nick Markéty Sommerové 26. 07. 2016 09:13

agent0707
26. 7. 2016 • 08:33

Česko přijme 80 Syřanů z Turecka. Uprchlíky už prověřují tajné služby Opět v PLESKÁČI zablokovaná diskuse. Nechci tady ani jednoho zasranýho syřana !!!!!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.