Na autobus se zřítil most! A »papaláši« tleskali... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Na autobus se zřítil most! A »papaláši« tleskali...

Celá záchranná akce trvala pouhé dvě hodiny. Za tu dobu se podařilo vyprostit všech 15 fi gurantů.
Celá záchranná akce trvala pouhé dvě hodiny. Za tu dobu se podařilo vyprostit všech 15 fi gurantů. (pro Aha! – Zdeněk Jandák)

STRAVA – Autobus plný lidí se čelně srazil s osobním autem! A aby toho nebylo málo, ještě se na obě auta zřítil železniční most. Naštěstí šlo jen o »kamufláž«… Hasiči z Ostravy včera nacvičovali záchranu lidí při hromadné nehodě.

Téměř týden trvalo, než byla nasimulována situace, která by ve skutečnosti trvala jen pár vteřin. Na Škodu Felicii nabouranou do autobusu byly naskládány panely a kus železniční tratě včetně betonových pražců. Do pomuchlaného autobusu vlezlo 15 figurantů a 3 figuríny »hrály« oběti srážky.

Pak vše začalo: hasiči vyprošťovali zraněné hydraulickými nůžkami, aby se k nim dostali lékaři, báňská záchranná služba autogenem rozpalovala koleje, vojáci těžkou technikou zvedali panely a na provizorní tribuně nadšeně tleskali starostové a starostky z desítek okolních obcí, které byly na »show« přizvány.

Vyproštění všech živých i mrtvých trvalo necelé dvě hodiny a podílelo se na něm asi 80 záchranářů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.