Je to tady zase: TECHNOPÁRTY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Je to tady zase: TECHNOPÁRTY!

Do Údrče na Karlovarsku přijelo přes tisíc lidí tancovat a užívat si na sluníčku…
Do Údrče na Karlovarsku přijelo přes tisíc lidí tancovat a užívat si na sluníčku… (ČTK – Petr Eret)

PRAHA – Krásné počasí rozjelo sezonu povolených i nepovolených technopárty. Od pátku se začali příznivci techna sjíždět hned na několik míst v republice.

Jedna neohlášená akce se od pátku koná u Údrče na Karlovarsku, kam se sjelo přes tisíc vyznavačů elektronické hudby. Majitel pozemku s ní sice souhlasil, ale technaři si bez předchozí dohody udělali příjezdovou cestu přes další dva. „Zabrali i naše pole, která jsou určena pro biozemědělství. Policie už je vyhnala, ale chceme, aby je ještě uklidili,“ říkala rozčilená dcera majitele pozemků Iveta Stašková.

Kolem dvou a půl tisíce tanečníků zabralo i areál rekreačního střediska ve Vítkově-Klokočově na Opavsku. Podle starosty Vítkova Pavla Smolky má akce všechna povolení, navíc se koná daleko od bytové zástavby. Policie tak zasahovala jen jednou, když technaře z Francie pokousal pobíhající pes.

Další dvě technopárty zhatil zásah policistů ještě před jejich začátkem. Ve Velkém Hubencově na Litoměřicku policie zabránila vjezdu na pozemky desítkám automobilů, z nichž některé byly naložené aparaturou. Poblíž Bezna na Mladoboleslavsku akce skončila, když majitel louky zjistil, že se na místo začaly oproti původní domluvě sjíždět stovky lidí. „Louky původně zapůjčil několika lidem s tím, že si na nich o víkendu budou pouštět modely letadel,“ uvedl mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Mareš.

Akcí jen tak konec nebude, včera se začali mladí lidé sjíždět na další místa v republice.


29.4.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.