Důchodci zmasakrovali opilce! Dobýval se jim do bytu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Důchodci zmasakrovali opilce! Dobýval se jim do bytu

V tomto domě ve Frýdku-Místku k půtce došlo.
V tomto domě ve Frýdku-Místku k půtce došlo. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Dva sedmdesátiletí senioři brutálně zbili paličkou na maso muže (42), který se jim snažil dostat do bytu. Policie je viní z pokusu o vraždu. Tři dny strávili v cele...

„Jen jsme se bránili,“ tvrdí penzista Zdeněk Vrubel (72). Do jeho bytu ve Frýdku-Místku se prý snažil dostat nezvaný návštěvník (42). Vrubel s kamarádem Vladimírem Čechem (76) ho ze strachu zbili. „Hráli jsme s Vláďou šachy. Někdo mi bouchal na dveře, otevřel jsem. Byl tam chlap a vrhnul se na mě,“ popisuje Vrubel. „Spadl jsem na zem, nastala mela. Vláďa mi přišel na pomoc. Pak jsem vzal paličku na maso,“ popisuje situaci, kterou vidí jako obranu. „Do bytu se mi dostával cizí muž. Navíc to z něho pořádně táhlo. Měl v sobě prý tři promile,“ podotýká u dveří bytu penzista.


„Vypovídal jsem asi zmateně, ztratil jsem klid. Policie si to ale vyhodnotila jako pokus o vraždu,“ krčí rameny Vrubel. Přitom měl za to, že hlídka sebere muže, který se mu dobýval do bytu, a ne jeho s kamarádem. „Byli jsme tři dny na té cele předběžného zadržení. Včera dopoledne se nás zastal soudce. Protože jsme staří dědci, žádný z nás nebyl trestaný, pustil nás na svobodu. Ještě mám na rukách otlaky od pout,“ říká senior.

Policie to vidí jinak
„Podezřelí měli napadnout dvaačtyřicetiletého muže. V průběhu ataku měli vůči oběti směřovat údery pěstí i tupým nástrojem. V ataku měli oba senioři pokračovat i v době, kdy se poškozený již nemohl bránit,“ uvedla policistka Gabriela Holčáková s tím, že proti mužům zahájili trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu. „Oběma hrozí trest odnětí svobody až na osmnáct let,“ dodala policistka.

Přečtěte si
rockyshowman
14. 12. 2016 • 16:54

Zákony jak pro koho. Ti nahoře mají ochranku, těm se nic nestane. Stále si bereme vzor USA, jen v hovadinách, ale sami si nevážíme zdraví a životy slušných lidí- to je demokracie. Kdyby dědky v bytě kde nebyl pozván zamordoval tak chytne 5 let, nebo jej dají do ústavu, nebo byl nepříčetný. Zákon na ochranu života a majetku slušných lidí je ---někde v dál.

majojo
14. 7. 2016 • 18:53

A kdyby dědouch šachista náhodou zařval, hrozily by pachateli až tři roky vězení, ne?

majojo
14. 7. 2016 • 18:50

Kam až musím nechat agresora zajít, aby to byla přiměřená obrana? Vtrhne mi do bytu, napadne mě a v útoku pokračuje. Praštím ho paličkou a dostanu pět let natvrdo, protože jsem ho v afektu a velmi stresové situaci přetáhla párkrát navíc? Milí mírumilovní pomahači a chrániči, já nejsem chladnokrevnej nájemnej žoldák s výcvikem zabijáka. Prostě bojuju o život a tak se bráním vším, co mi pod ruku přijde. Až budu profík, vezmu na to kudlu nebo pistoli, pak mi to snad projde.

ellenic
6. 4. 2016 • 22:53

Tak vtrhnout k seniorům do bytu a napadnout je, to je podle Policie v pořádku a když se senioři brání, tak je zle . Nemá ten vetřelec chlastat a dobývat se do cizího bytu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.