Zemřela ve spánku! A zůstala po ní dvojčátka... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zemřela ve spánku! A zůstala po ní dvojčátka...

Štěpánka byla i přes vážnou nemoc vždy plná optimismu.
Štěpánka byla i přes vážnou nemoc vždy plná optimismu. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, archiv rodiny)

Deset let bojovala Štěpánka Richter (†41) s rakovinou! Se zákeřnou nemocí se prala hlavně s neuvěřitelným optimismem. Ve čtvrtek ráno však boj o život prohrála! Zůstala po ní dvojčátka Oliver a Anna-Maria (2). Zemřela patnáct dní po jejich druhých narozeninách.

Aha! o příběhu Štěpánky psalo v září 2014. Nejprve jí lékaři diagnostikovali rakovinu prsu. S tou se dokázala poprat a po pěti letech čekání, což jí doporučili lékaři, se mladé ženě povedlo otěhotnět. O vytoužené miminko však přišla. Druhý pokus už jí vyšel a v únoru 2014 porodila dvojčátka.
Jenže pak přišla další špatná zpráva. Metastázy se jí dostaly do kostí. „Když mi to doktor řekl, sesypala jsem se. Měla jsem zasažená obě ramena, krční páteř, lopatku, žebra, lymfu, stydkou kost, bederní páteř a stehenní kost,“ řekla tehdy Štěpánka Aha! s tím, že její největší strach je, co bude s dětmi, kdyby umřela.


„Vedu jim deníček. Píšu do něj, že je miluju a nikdy nepřestanu, ať se stane cokoliv. A že tady budu, nebo na ně budu dávat pozor jinak,“ líčila žena, která i přes děsivé trable rozdávala smích a optimismus. Výsledky intenzivní dvouleté léčby se zdály být nějakou dobu příznivé. Na začátku února však nastaly komplikace a Štěpánka skončila v nemocnici. „Měla potíže s plícemi a špatně se jí dýchalo. Pak ji pustili, jenže když pak jela v úterý na kontrolu, už se jí nelíbila, a tak si ji tam zase nechali. Ve čtvrtek kolem třetí ráno mi volali, že ve spánku zemřela,“ řekl Štěpánčin přítel Josef, jenž byl její životní láskou a poslední dny se s ní snažil být co nejvíce. „Nikdo nečekal, že to bude tak rychlé,“ dodal nešťastný muž.
Barevný pohřeb
Štěpánka bude mít pohřeb ve středu 2. března v 11 hodin v krematoriu v pražských Strašnicích. Žena, která milovala žluté tulipány, měla přání, aby na její pohřeb přišli všichni v barevném, nebo růžovém oblečení.

Pomoc pro dvojčátka
Štěpánku podporoval i Nadační fond šťastná hvězda. Založil pro ni sbírkový účet 2900559642/2010 (vs. 1209 – přímo pro Štěpánku). Peníze z něj teď budou ale potřeba pro dvě maličké děti. „Bojím se, jestli dostanu šanci vychovat své milované děti,“ svěřila se tehdy Štěpánka. Bohužel jim byla k dispozici jen velmi krátkou chvíli.

Přečtěte si
moist
28. 2. 2016 • 23:39

Je mi to moc lito, citavala jsem Stepancin tehotensky denicek na Babywebu. Zivot neni spravedlivy, clovek jako ona tu mel byt, vychovat sve vytouzene deti. Aspon ten konec nemela drasticky, jak ho rakovina nekdy dokaze pripravit.

carisima
28. 2. 2016 • 14:08

Říká se "rakovina", ale je to jako chřipka,,ktžeré je také hodně druhů. O tom pacient moc neví, nepíše se o tom. Některé druhy se ale opakovaně vracejí. Dnes jsem četla o novém postoji amerických vědců. Rakovinu neléčí a jen situaci stabilizují . aby nádor nerostl. Prodlužování života je někdy cílem i u chemoterapie, která ovšem ničí i zdravé buňky a působí zdravotní potíže, které znepříjemňují poslední údobí života. Myslím, že právě proto,by se mělo všeobecně vědět, kdy může mít chemoterapie smysl a nepostupovat u každého stejně.Například starý člověk ,který je křehčí se a nemůže již zcela vyléčit , by měl volit prodloužení života s co nejlepší jeho kvalitou.

alca007
28. 2. 2016 • 11:59

Ale, to není pravda. Štěpánka si pořidila děti 5.let po první rakovině. Kdy byla zdravá. Všechny testy byli v pořádku. Rakovina se bohužel vrátila.

dingous
28. 2. 2016 • 11:27

nezodpovědně si pořídila děti, v takovém rizikovém stavu

jity
28. 2. 2016 • 09:44

Zajímavé, že to potkává lidi, kteří jsou hodní, pracovití a hlavně milují svoji rodinu. Dvojčátkům přeji aby vyrůstaly ve zdraví a vždycky měly kolem sebe někoho, kdo je miluje. Štěpánce tam nahoře klid a pokoj její dušičce.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.