Havárii ruského letadla v Egyptě nikdo nepřežil! Minuty hrůzy při strmém pádu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Havárii ruského letadla v Egyptě nikdo nepřežil! Minuty hrůzy při strmém pádu!

Pozůstalí oplakávají oběti tragédie.
Pozůstalí oplakávají oběti tragédie. (Foto: ČTK, Reuters)

Světem otřásla další letecká tragédie – ruské letadlo s 217 turisty na palubě (vč. 17 dětí!) se krátce po vzletu z egyptského letoviska Šarm aš-Šajch zřítilo v centrální části Sinajského poloostrova! Pád střemhlav z výšky přes 10 kilometrů nikdo z pasažérů ani 7 členů posádky nepřežil...

Stačilo pár okamžiků od vzletu z Šarm aš-Šajchu a pilotovi  Airbusu A320 ruské letecké společnosti Kogalymavia  bylo jasné, že něco není v pořádku. „Letadlo hlásilo už během minulého týdne problémy s motory,“ nechali se slyšet lidé z letiště v Šarm aš-Šajchu.

Změna kurzu
Pilot okamžitě nahlásil závadu a zažádal o nouzové přistání v Káhiře. Tam už nedoletěl a stroj, který s 224 lidmi na palubě mířil do Petrohradu, se po 25 minutách strávených ve vzduchu zřítil! Spadl na jih od města El-Aríš. Podle dat z portálu Flightradar24 letoun padal velmi rychle (1850 metrů za minutu) a z radarů zmizel ve výšce 1500 metrů...

Sténání ustalo...
Ačkoliv na místě neštěstí záchranáři zaslechli vedle neustálého drnčení mobilních telefonů taky sténání a dětský pláč, v zázrak doufali marně – nikdo nepřežil! „Vidím tragickou scénu. Mnoho mrtvých na zemi a mnoho těch, kteří zemřeli připoutáni k sedadlům. Letadlo se rozpadlo na dvě části, ocas letadla shořel, větší část narazila do skály,“ popsal z místa důstojník bezpečnostních složek. Těla prý nacházela v okruhu pěti kilometrů, nalezly se i černé skříňky! „Vše nasvědčuje tomu, že šlo o technickou poruchu letadla,“ uvedla televize Russia Today.

Jednou z prvních věcí, kterou egyptské úřady začaly šířit do světa, bylo: „Nic nenasvědčuje tomu, že letoun byl sestřelen!“ A to proto, že k pádu došlo na území Sinaje, kde působí radikálové včetně skupin napojených na Islámský stát. Islamisté zde zabili stovky egyptských vojáků i policistů, na letadla ale nikdy nestříleli. Na rozdíl od Rusů (či Ukrajinců) na takový útok nemají ani výzbroj (raketa země–vzduch).

Autor:  vpa

Přečtěte si
akaska
1. 11. 2015 • 18:05

Bože můj, vy jste ale ubožák !

news
1. 11. 2015 • 16:16

RUSAKU je jak nasrán------tohle nikdo nepocítí:: až na nás čechy jak se sem sero----- pod tlakem... jak rusáci,ukrajinci a celá ta verbeš co chcípahlady...at si zustanou tak kde maj bej nikdo je nechce tak proč se sem talčí.... LENIN to byl pásek ten by je srovnal do lajny..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.