Dojemný příběh krásné Terezky (22): Po tragické nehodě už 3 roky v bdělém kómatu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Dojemný příběh krásné Terezky (22): Po tragické nehodě už 3 roky v bdělém kómatu!

Těžko říci, co se Terezce honí hlavou.
Těžko říci, co se Terezce honí hlavou. (Foto Aha! – Jitka Pecharová, archiv rodiny, PČR)

Prudký náraz auta do stromu zázrakem přežila Tereza Krušinová (22) z Dubence na Královédvorsku. Jenže… Od té doby je už tři roky v bdělém bezvědomí! Dýchá, má otevřené oči, ale nemluví, žije si svůj vnitřní svět.

Stále je tu ale šance, že se jednou probudí a bude zcela zdravá! Léčba však může být dlouhá a nákladná. Po nehodě se Terezčina maminka musela vzdát práce kuchařky ve školní jídelně a stala se z ní celodenní pečovatelka o dceru. Stará se o její hygienu, výživu, cvičí s ní, vypráví jí, ukazuje různé věci, pouští hudbu, kterou zná a sleduje její reakce. „Někdy vrčí, brouká si, a když na ni zavolám nebo zaklepu, přestane se dívat mimo a začne mě sledovat. Někdy i hýbe rukama. Určitě o mně ví, poznává mě. Podle mě vše vnímá,“ popsala maminka Vladimíra (44). „Hodně mě drží příběhy lidí v kómatu, o kterých jsem četla nebo slyšela, že se i po letech probrali. Jinak bych se z toho zbláznila,“ přiznala žena.


Terezka už absolvovala různé druhy léčby. Maminka se dokonce obracela i na léčitele. Největší naději nyní vkládá do léčby v hyperbarické komoře, v níž už dívka párkrát byla. Potřebovala by v ní být mnohem častěji, ale rodina na to nemá dost peněz. „Jeden pobyt v komoře stojí asi 1700 korun a účinek se dostavuje asi tak u sté,“ řekla matka postižené keramičky.

Jak lze Terezce pomoci?
Na financování léčby Terezky se snaží přispět rodině lidé v Dubenci i okolních obcí. Od léta sbírají pod záštitou Sdružení Dubeneckých myslivců plastová víčka a rodině nosí peníze. Pomoci mohou i čtenáři Aha! Ozvat se můžou mamince Terezky na telefon 737 303 017.



Přečtěte si
jity
19. 10. 2015 • 12:38

Mohli by se připojit uprchlíci, že se vzdají peněz ve prospěch léčby té holčiny.

joudajoudovy
9. 10. 2015 • 07:12

jiste se k vyzve pripoji liba smuclerova a jeji pisalci.....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.