Za den našli 23 stříkaček! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Za den našli 23 stříkaček!

Jeden ze strážníků sbírá injekční stříkačku, kterou odhodil narkoman.
Jeden ze strážníků sbírá injekční stříkačku, kterou odhodil narkoman. (pro Aha!: Karel Janda)

OSTRAVA – Za jediný den vysbírali ostravští městští policisté v ulicích Ostravy 23 injekčních stříkaček. Tato činnost se pro ně v poslední době stává rutinou. Už ji provádějí častěji než »populární« nasazování botiček.

Za jediný den vysbírali ostravští městští policisté v ulicích Ostravy 23 injekčních stříkaček. Tato činnost se pro ně v poslední době stává rutinou. Už ji provádějí častěji než »populární« nasazování botiček.

„Hráli jsme si za restaurací u Medvěda a ležela tam injekční stříkačka. Radši jsme s klukama zavolali policii a strážníci za chvíli přijeli,“ řekl Aha! Marek (11).

V roce 2006 vysbírali strážníci v Ostravě 2128 stříkaček, zatímco o rok dříve jich bylo jen 909. Vše navíc nasvědčuje tomu, že letošní rok bude rekordní. Za první tři měsíce už totiž zlikvidovali policisté 883 stříkaček, což je téměř 10 denně.

„Máme už vytipované lokality, kde je nacházíme poměrně často. Je to hlavně v parcích, u restaurací, ale i poblíž hřišť a v okolí škol. Místo i stříkačky desinfikujeme, pak je speciálními kleštěmi vložíme do nádoby a odvezeme k likvidaci,“ řekl jeden ze strážníků. Každý strážník je navíc očkovaný proti žloutence.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.